Младата американска тенисистка Коко Гоф призна, че е страдала от

...
Младата американска тенисистка Коко Гоф призна, че е страдала от
Коментари Харесай

Коко Гоф разкри, че е страдала от депресия

Младата американска тенисистка Коко Гоф призна, че е страдала от меланхолия, която е трябвало да преодолее, с цел да преоткрие любовта си към спорта.Тя съобщи, че е имала проблеми поради свръхочакванията към нея и психическото напрежение от бързия й напредък в тениса.

16-годишната сега американка направи ефектен старт на кариерата си при професионалистките през юли предходната година на " Уимбълдън ", като доближи до четвъртия кръг при дебюта си в шампионатите от Големия шлем.

Впоследствие Гоф игра осминафинал и при първото си присъединяване на Откритото състезание на Австралия през януари, което й разреши да влезе в топ 50 на международната класация - нещо непостигано от 15-годишна състезателка в последните 15 години.

" През целия си живот постоянно съм била най-младата, която съумява да реализира избрани неща. Това беше в допълнение очакване към мен, което не желаех. Но то добави и напрежението да се оправям добре по допустимо най-бързия метод. В края на 2017-та и през 2018 година преди " Уимбълдън " имах подозрения. Не бях сигурна, че това, което върша, е нещото, което желая. Имах резултатите, само че усещах, че не се развличам на корта и не се любувам на играта. Тогава започнах да разбирам, че би трябвало да играя за себе си, а не за упованията на хората. За към година в действителност се усещах депресирана ", разяснява Гоф.

" Този интервал беше най-трудният в живота ми до момента. Много постоянно се случваше просто да си седнал съм, да мисля и да рева. Бях объркана. Не знаех дали това е, което аз желая, или е това, което другите желаят от мен. Чувствах се изгубена и не бях сигурна дали върша точния избор и дали ходя в вярната посока. Но се веселя, че излязох от това състояние по-силна и считам, че в този момент се познавам доста по-добре от преди ", добави тя.

Гоф от години е считана за наследничката на суперзвездата на американския тенис Серина Уилямс и постоянно е сравнявана с нея и със сестра й Винъс.

" Първо, аз към момента съм надалеч от тяхното равнище. Винаги съм считала, че не е доста почтено по отношение на сестрите Уилямс да бъдат сравнявани с някой, който напълно скоро е навлязъл в професионалния тенис. Това не е вярно. Аз виждам на тях като на мои идоли ", сподели тийнейджърката.

" Разбира се, фантазията ми е един ден да стигна там, където са те, само че аз просто се старая да последвам пътя, който са проправили. Затова в никакъв случай не мога да бъда като тях. Ако не бяха те, може би в никакъв случай нямаше да стартира да се занимавам с тенис, тъй като в този спорт няма доста афроамериканки ", добави тя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР