Младата актриса Стефания Кочева ще участва в представянето на детската

...
Младата актриса Стефания Кочева ще участва в представянето на детската
Коментари Харесай

Актриса от „Столичани в повече“ ще чете детска книжка за Свети Лука

Младата актриса Стефания Кочева ще взе участие в представянето на детската книга „Свети Лука Доктора“ довечера в Мол България от 18.00 часа. Тя ще прочете фрагмент от нея и ще показа кои моменти от житието на Лука Кримски, на който е отдадена книгата, са я впечатлили най-вече.

Самата Стефани споделя, че когато е прочела книжката „Свети Лука Доктора“ е била впечатлена, тъй като не е знаела за този популярен по думите й човек, който е станал светец. Откъсът, който ще прочете тя, обаче остава в загадка и всеки, който участва на презентацията на новата детска православна книга ще го чуе персонално от нея. Автор на православното четиво е журналистът Ангел Бончев. Наскоро той направи и кино лентата за свети Лука Кримски „Светителят хирург“.

 luka „Книгата „Свети Лука Доктора“ е противовес на цялата експанзия, която ни залива от заобикалящата ни среда, за това все по-често чуваме и за експанзията измежду децата“, сподели създателят Ангел Бончев. „Свети Лука Доктора“ може да бъде прегледана и като оазис на спокойствието и благодатта за подрастващите. Най-използваната дума в нея е положително. Дават се и съответни образци за добротворство и за това, че Бог ни е дал разум, с цел да можем да сме източници на положителното. Много е мощен и цитатът на свети Лука Кримски, който гласи: „Главното в живота е постоянно да се прави положително на хората. Ако не можеш да направиш огромно положително, постарай се да извършиш най-малко малко добро“. споделя още създателят.

Книгата „Свети Лука Доктора“ е основана с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР