Млада зъболекарка от Варна предлага безплатно лечение на пациенти, които

...
Млада зъболекарка от Варна предлага безплатно лечение на пациенти, които
Коментари Харесай

Млада зъболекарка от Варна предлага безплатно лечение на нуждаещи се

 Млада зъболекарка от Варна предлага гратис лекуване на пациенти, които не са посещавали постоянно зъболекарския кабинет и се нуждаят от незабавна помощ, оповестява Нова тв. Филианна Филипова има процедура от 4 години. Освен от дентална медицина тя към този момент печели и от естетични процедури. На нуждаещите се пациенти обаче оказва помощ гратис. 

" Като цяло българинът идва се на ортодонт, когато болките са нетърпими, обезболяващите не оказват помощ и няма различен метод. Има доста хора, които нямат пари да се лекуват. Затова започнахме и тази самодейност, с която да помогнем на тези, които в действителност нямат никаква опция да отидат на ортодонт ", каза Филипова.

Само за седмица 8 души са потърсили безплатната помощ на доктор Филипова.

" Редовно се срещам с пациенти, които не могат да се лекуват. Човекът идва с болки в зъба. Имал е кариес преди 1 година, само че е решил да не го прави. Изчакал е малко и зъбът е станал за кореново лекуване, само че индивидът няма 150 или 250 лева.и надлежно желае да го извадим, с цел да не го боли. Идва моментът, в който аз да реша дали да работя гратис за този пациент, или да извадя един зъб, който  може да остане в устата му още 15 години или даже цялостен живот. Като доктор не предпочитам да извадя зъба. Започваме лекуване, до момента в който не реализираме резултат. Мога да кажа, че всеки стоматолог, който познавам, е правил сходни взаимни отстъпки в практиката си ", разказа още Филианна Филипова.

Д-р Филипова се среща със стоматологията още като дете, само че като пациент. Оттам идва и желанието й да оказва помощ на хората.

Тя моли родителите да водят децата си постоянно на прегледи, с цел да не се стига до вадене на зъби. Освен това приканва и всеки собствен сътрудник, който имат опция да се включи в самодейността за гратис лекуване на нуждаещи се пациенти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР