Млада туркиня, популярна в социалната мрежа Инстаграм, се изправя пред

...
Млада туркиня, популярна в социалната мрежа Инстаграм, се изправя пред
Коментари Харесай

Млада туркиня се изправя пред съда след посещение на секс музей

Млада туркиня, известна в обществената мрежа Инстаграм, се изправя пред съда в Турция поради „ шеговити снимки”, снимани в фамозния Музей на секса в Амстердам, съобщи Би Би Си.

23-годишната Мерве Ташкън, която има близо 600 хиляди почитатели, описа, че е споделила фотоси на секс играчки, които е закупила от музея при посещаване през месец януари предходната година. Няколко месеца по-късно тя е била задържана в Турция, където шерването на непристойно наличие се смята за закононарушение.

Турският съд ѝ е повдигнал обвинявания за непристойно държание. Според турското законодателство всяко лице, което разгласява неприлични материали, може да бъде санкционирано или наказано на затвор до три години. Мерве Ташкън (която живее в Истанбул) описа, че през предходната година е посетила нидерландската столица Амстердам, с цел да отпразнува със свои другари рождения си ден.

Туркинята качила фотоси на тестени произведения под формата на мъжки сексуален орган и на „ секси отварачка за бутилки”. За младото момиче тези фотоси са били изцяло безобидни и шеговити, само че в Турция управляващите не гледат по този начин на тях. Нейният случай бе необятно отразен от медиите в Нидерландия. Турското посолство в Лондон не отговори на питане на Би Би Си по въпроса. А от самия музей споделиха, че намират обвиняванията против момичето за „ безусловно нелепи”. Правозащитни организации споделят, че под ръководството на Реджеп Ердоган свободата на изложение в страната е претърпяла тежък удар. Критиците на Ердоган го назовават автократичен водач, който се бори против всеки, който не приема неговите консервативни възгледи.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР