Млада рускиня получи 27-годишна присъда заради даването на бомба на

...
Млада рускиня получи 27-годишна присъда заради даването на бомба на
Коментари Харесай

„Действах под инструкциите на „Гещалт“: Млада руския бе осъдена след взрив, убил военен блогър

Млада рускиня получи 27-годишна присъда поради даването на бомба на боен блогър, подкрепящ войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

26-годишната Даря Трепова бе приета за отговорна от съд в Санкт Петербург по обвинявания в тероризъм и причиняване на гибелта на блогъра Владлен Татарски след гърмежа на бомбата.

Снимка: Reuters

Татарски е бил погубен от бомбата, скрита в статуетка по негово сходство, която Трепова му подарява по време на диалог в кафене в Санкт Петербург.

Снимка: Reuters

Жената изяснява, че е мислела, че в статуетката има устройство за подслушване, а не бомба. По време на делото споделя, че е работила под заръките на мъж от Украйна, който тя познавала като „ Гещалт “, който ѝ изпращал пари и указания в продължение на месеци преди гърмежа на бомбата.

Снимка: Reuters

Веднага след убийството Руската федерация упрекна Украйна за организацията. Татарски е един от най-големите военни блогъри, като събира огромна публика.

Снимка: Reuters

Украйна не е поемала отговорност за осъщественото ликвидиране, като високопоставени чиновници нито отхвърлят, нито удостоверяват присъединяване на армията и службите.

Трепова разяснява, че е изпълнявала инструкциите, тъй като предполагала, че задачата била Татарски да бъде подслушван, с цел да се събере информацията за войната, с която той разполага. Самата тя била срещу войната в Украйна.

Генералният щаб на Украйна съобщи, че самолетът е превозвал ракети, само че не се загатва нищо за военнопленници

„ Изпитвам огромна болежка и позор, че моята лековерност и моята доверчивост доведоха до такива пагубни последствия. Не желаех да нараня никого. Още по-голям е срамът, че е терористичен акт е осъществен от мен “, сподели тя пред съда по-рано тази седмица.

Снимка: Reuters

Според отбраната ѝ тя също е била жертва, защото не е знаела за експлозива, а е стояла единствено няколко метра от Татарски, което е застрашавало и нейния живот.

След детонацията Трепова се паникьосва. Знаейки, че рискува арест, тя не извършва инструкциите на „ Гещалт “ да се насочи към летището и да хване полет.

Радарът на А-50 открива балистични ракети на 800 км и да наблюдава до 300 въздушни цели

Тя е укрита в апартамент на фамилен другар Дмитри Касинцев, само че на идващия ден е арестувана. Дмитри също е наказан на година и девет месеца затвор за укриването на Трепова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР