Млада родилка загуби бебето си и обвини лекарите от болницата

...
Млада родилка загуби бебето си и обвини лекарите от болницата
Коментари Харесай

Родилка обвини лекари от болницата в Карлово за загубеното бебе

Млада родилка загуби бебето си и упрекна лекарите от болничното заведение в Карлово. Жена, изгубила детето си при раждането, насочи предизвестие към всички бъдещи майки в балканския град.

Богдана Георгиева е избрала да роди в МБАЛ „ Д-р Киро Попов “, само че за злощастие, вместо с бебе на ръце, всичко приключва с съдбовен край. Жената твърди, че повода е неверно решение на медиците. След трагичната развръзка, тя получила и обвинявания, че „ не е напъвала задоволително ”, което съгласно лекарите е било решаващо. Историята си описа самата Богдана в обществените мрежи.

31-годишната жена е призната в АГ отделението на болничното заведение в града на 10 май вечерта по неотложност поради прибързано раждане.

„ Според мен става въпрос за неправилна реакция. Това евентуално можеше да бъде предотвратено, в случай че беше преминато към секцио. Ако не е имало по какъв начин то да бъде осъществено в града, можеше да бъда превозена в Пловдив. Плодът си беше изхабен и здрав ”, описа дамата в ефира на „ Здравей, България ”.

По думите ѝ тя била приета в болница в осмия месец поради подготвителни контракции с доста малко разобличаване. „ Идеята да бъда призната в болница беше да остана за задържане. Беше ми сложена система. Никой не е очаквал, че ще стартира да раждам същата вечер. Защо тази система не е съумяла да спре спазмите на матката и да не се стигне до прибързано раждане – не мога да кажа. Но съгласно мен сега, в който е имало индикации, че това ще се случи, лекарите можеха да вземат друго решение ”, показва тя.

Богдана Георгиева описа, че лекарката, която извикали по неотложност – Цвета Динева, била докарана в болничното заведение с кола за спешна помощ. „ Когато пристигна, беше сигурна, че ще родя обикновено. Влязох в родилна зала със системите за задържане. Там обаче взеха решение да ми бият медикамент за предизвикателство на контракции, което е малко неуместно. Часове наред бях с лекарство за задържане и в идващия миг с противовесното лекарство… В подобен случай да напрягам дейно е изцяло невероятно. Именно това съгласно мен беше неверното решение – да ми бият лекарство за контракции ”, твърди дамата.

В позиция на болничното заведение до NOVA от здравното заведение показват, че „ макар молбите и апелите на медицинския екип, родилката не е съдействала в процеса на раждането. Тя не е била задоволително дейна и не е напъвала.За страдание и макар напъните на личния състав, бебето се ражда без сърдечна активност ”.

„ Бог ми е очевидец, че направих всичко по силите си да напрягам. Друг е въпросът до каква степен може да имаш ефикасни контракции, в случай че си бил на медикаменти за задържане безусловно преди да влезеш в родилна зала ”, показва пострадалата.

„ Грешката е извънредно и единствено на лекар Динева “, твърди брачният партньор на родилката Данаил Георгиев.

Екип на NOVA откри лекар Цвета Динева по телефона, която отхвърли коментар с думите: „ Аз работя в МБАЛ “Д-р Киро Попов “. Управителят прави инспекция и излиза със съответните мнения “.

Според фамилията във съдбовната вечер болничното заведение не е разполага с нужния медицински екип, който да извърши секцио. „ Имало е задоволително време жена ми да е била превозена до друга болница – или до Стара Загора, или до Пловдив “, показва брачният партньор.

Семейството, което досега има едно дете, има намерение да сезира прокуратурата и да съди болничното заведение. Ръководството на здравното заведение стартира вътрешна инспекция по случая.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР