Млада лекарка от Велико Търново срази доц. Атанас Мангъров като

...
Млада лекарка от Велико Търново срази доц. Атанас Мангъров като
Коментари Харесай

Продължава задочният спор между д-р Маринова и доц. Мангъров

 Млада лекарка от Велико Търново съкруши доцент Атанас Мангъров като обори следващите му екстравагантни тези и го даде на Етичната комисия за засегнатост на цялото лекарско съсловие.

Мангъров, който упорства за всеобщо заразяване с ковид, с цел да се случи стаден имунитет, разгласи, че хоспитализациите в лечебните заведения ще се усилят поради двойно по-скъпата клинична пътека.

" Не е правилно, че хоспитализациите в лечебните заведения са се нараснали, тъй като цената на клиничната пътека е скочила двойно. Цената на пътеката към момента е 618 лв., допустимо е тя да се усили, само че за момента не е увеличена ", съобщи в телевизионно предаване доктор Сибила Маринова, шеф на поделение в МОБАЛ-В. Търново.

" Средната стойност единствено на медикаментите, които са употребявани за болен от ковид, са 1300 лв.. Тоест и 1200 лв. да стане тази пътека, ще има случаи, когато тези пари са незадоволителни ", посочи тя. По думите й в болница се одобряват тежко болните - хората с двустранна бронхопневмония.

" Това е засегнатост с всички хора, които работят на 30 градуса с гащеризони, които не си виждат фамилиите. Видяхте през вчерашния ден доктор Дончо Дончев от ВМА, който спираше да приказва, с цел да си поеме мирис, който е живял 3 месеца на квартира и не е виждал фамилията си. Това е насмешка с тези хора ", възмути се доктор Маринова.

Д-р Дончев е прекарал ковид, сега диша с останки от белите си дробове поради следствията от болестта. " Имаме осем пациенти във Велико Търново. Нямаме в интензивното поделение. Повечето са младежи, положението им е приемливо ", заключи тя. Ако се случат сюжетите на Франция, Италия и Испания, лечебните заведения няма да устоят, безапелационна е доктор Сибила Маринова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР