Млада жена съди МБАЛ „Канев” в Русе заради лекарска грешка.

...
Млада жена съди МБАЛ „Канев” в Русе заради лекарска грешка.
Коментари Харесай

Скандал в Русе: Млада жена съди болница, защото ѝ отрязали гърда по погрешка

Млада жена съди МБАЛ „ Канев” в Русе поради лекарска неточност. Адвокатът й Анатолий Казаков изясни, че в тази ситуация има нарушаване освен на положителната лекарска процедура, само че и на правото на осведомен избор.
29-годишната Милица Аргилова отказала да застане пред камерата и да беседва с репортера Наталия Йорданова, защото се чувствала извънредно, когато си спомня по какъв начин без да е болна от рак, в русенската болница й отстранили дясната гърда. Премахнати са и лимфни възли, което пък води до ограничение на придвижването на дясната й ръка.
Експертизата, която бе показана пред съда, удостоверява, че има разминаване сред диагнозите, дадени директно след така наречен изваждане на топчето от дясната гърда, сподели юристът й.
„ Тя се завръща в родината и установявайки това нещо топчето в гърдата, се доверява на нашето опазване на здравето. Извършена е интервенция. След това й е предписано медикаментозно лекуване, само че й свършват медикаментите и отива да си ги купи още веднъж, само че защото работи във Англия фармацевтите й споделят, че не може да й изпълнят рецептата, защото е нужно мнение на локален експерт “, съобщи Анатолий Казаков.
Първоначално в МБАЛ „ Канев “ на Милица е отстранили бучка с местна анестезия. Операцията траяла 15 минути. Оставили я обаче на операционната маса завързана с колани. Докторът й обяснил, че би трябвало да изчака резултата от биопсията, а след това споделил, че проучванията не са положителни и се налагало да й отстранят гърдата. Тя се съгласила, само че си направила и проучване в столична лаборатория, а когато се прибирайки в Англия, се съветвала с хирурга доктор Тамуур Усман. Той й обяснил, че става дума за две разнообразни диагнози. Според заключението на частната лаборатория става въпрос за предраково образувание и в случай че то е вярното, няма потребност от лекуване, нито от мастектомия.
Милица се усеща осакатена. Тя била съкрушена поради страха от гибелта, когато й споделили, че е болна от рак. Нямах предпочитание да пребивавам, да се срещам и беседвам с хора, споделя младата дама.
„ Тя още в България се съмнява в диагнозата, само че там към този момент се открива, че има неточност в нейното лекуване. В британска лаборатория е открито, че няма злокачествени образования. Не са спазени обикновените правила на положителната лекарска процедура, които изискват, че когато се постанова радикална намеса за премахване на орган, би трябвало да има така наречен онкологичен съвет от най-малко петима експерти в региона, които да създадат поредност от проучвания “, разяснява русенският юрист.
„ След излизането от анестезия, на Милица й се споделя, че в случай че желае да живее, би трябвало да й бъде отстранена гърдата. Представете си какъв избор може да направи! Веднага след час и половина се прави втората интервенция “, прибавя той. Витае мнението, че тази припряност е за асимилиране на скъпите здравни пътеки, разяснява юрист Казаков.
Искът на 29-годишната Милица Аргилова от Русе е за 80 000 лв.. Ако завоюва делото, тя ще употребява парите за имплант.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР