Млада жена, с трансплантирано преди три години сърце, е починала

...
Млада жена, с трансплантирано преди три години сърце, е починала
Коментари Харесай

Варненка с тансплантирано сърце почина при раждане в дома си

Млада жена, с трансплантирано преди три години сърце, е умряла след прибързано раждане в дома си в петък през нощта,  оповестиха от  варненската АГ-болница.

Бебето е живо, тежестта му е 2100 гр., само че е в сериозно положение – неонатолозите в здравното заведение се борят за живота му. Лекарите се съмняват, че бебето е аспирирало вода при раждането в домашни условия.

22-годишната жена родила в дома си в 3.00 ч. през нощта при неизяснени условия. В клинична гибел е била е превозена в профилираната болница към 7.00ч. сутринта от екип на Спешна помощ.  Кръвното й налягане било 30/0.

Все още няма публични данни от аутопсията, само че съгласно патоанатоми най-вероятно се касае за кардиогенен потрес разследване на остра дясностранна сърдечна непълнота. Лекарите от  АГ-болницата на вятъра се опитвали да върнат младата жена към живота.

При трансплантирано сърце бременността е строго противопоказна, прецизират медици.

Жената е родила в дома си на ул. “Кокиче ” в Цветния квартал във Варна. Бременната се оплакала от болки в корема и околните й извикали спешна помощ. Пристигналият доктор дал обезболяващо и си тръгнал. Малко по-късно дамата влезнала в тоалетната и там родила. Скоро по-късно изгубила схващане, varnautre.bg

Съпругът й още веднъж извикал спешна помощ и пристигналият лекарски екип открил, дамата е в безсъзнание, а детето е родено. Транспортирали я до АГ болничното заведение, а не до профилирана реанимация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР