Млада жена от Русе има нужда от кръводарители, които да

...
Млада жена от Русе има нужда от кръводарители, които да
Коментари Харесай

33-годишната Росица се нуждае от трансплантация на стволови клетки. Животоспасяващо е!

Млада жена от Русе има потребност от кръводарители, които да й вдъхнат вяра за живот. 33-годишната Росица Янчева би трябвало да претърпи трансплантация на стволови кафези. Която предвид на здравословното й положение е животоспасяваща.

Това ще бъде третата сходна намеса за дамата. Но след боледуване от ковид нейните индикатори почнали да падат внезапно, което наложило потребността от нова трансплантация.

Жената се лекува в София в НСБАЛХЗ - Отделение за трансплантация на хемопоетични стволови кафези. Тя се обръща с апел за помощ към кръводарителите - " `червените светулки ", както ги назовава Росица, тъй като осветяват пътя на хората и им подаряват вяра. Съпричастните и положителни хора, които се отзовават в потребност.

За в този момент Янчева е получила 8 бележки за подаяние, само че са нужни още най-малко 10, а времето е лимитирано - те би трябвало да бъдат събрани до едвам две седмици. " Който има опция, дано подари кръв в Националния център по трансфузионна хематология, гр. София ", приканва младата жена.

Вижте цялата история на Росица:

" Здравейте, благи Хора! Казвам се Росица Йосифова Янчева, на 33 години от град Русе. В момента съм в НСБАЛХЗ - Отделение за трансплантация на хемопоетични стволови кафези в гр. София, жк. " Дървеница ", улица " Пловдивско поле " 6.

През 2018 година бях трансплантирана два пъти, през времето се появиха много затруднения, само че някак си съумях да се възстановя благодарение на лекарите. След прекаран коронавирус края на 2021 година индикаторите ми започнаха да падат внезапно надолу, положението ми се усложни и... следва трета трансплантация на стволови кафези. Необходима ми е вашата помощ.

Убедих се, че вие сте човечни, съпричастни и положителни хора, които безплатно се отзовават на нуждаещите се. Наричам ви ``червени светулки``, тъй като осветявате пътя на хората и им дарявате вяра. Нека това положително ви се връща неведнъж!

Който има опция, дано подари кръв в Националния център по трансфузионна хематология, гр. София. Досега имам осем бележки от кръводарители, с помощта на околните ми и на Хора, които не познавам, само че които са видяли поста ми и са дарили без съмнение.
Нужни са най-малко още 10 до две седмици. Кръвната група е без значение. Ако нямате опция да донесете бележката до болничното заведение, може да я оставите на регистратурата в кръвния център, аз ще имам грижата да доближат до мен.
Благодаря ви, ``червени светулки``.

" Моля, кръводарители от София и района, заявявайте се! ", прибавя мъжът, споделил апела на Росица в мрежата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР