Млада жена на възраст 20-25 години е открита в горящ

...
Млада жена на възраст 20-25 години е открита в горящ
Коментари Харесай

Намериха труп на млада жена в куфар, според румънски медии може да е българка

 Млада жена на възраст 20-25 години е открита в пламнал куфар преди 6 дни в покрайнините на окръг Гюргево. Свидетели са съумели да потушат пожара и да спасят елементи от обгорялото тяло. Изолираното  ДНК не е открито в румънската база данни. Младата жена е била убита след нечовечен побой, след което тялото й е било сложено в куфар и запалено.

Румънските следователи са се свързали с българските си сътрудници в Русе, с цел да схванат дали жертвата не е момиче от България – от Русе или покрайнината. Румънците допускат, че тя  може да е продажница, взета от водач, минал през България и излязъл с камион през Дунав мост.

Това заяви за БРЯГНЮЗ румънската журналистка Марчела Петку, която работи по тематиката. Тя е разгласила материал по случая в гюргевския уебсайт " Реалитатя де Джурджу “.

" Преди няколко дни водач на камион се е обадил на специфичния телефон за незабавна помощ 112, с цел да заяви, че в профил на основния път, сред Валеа Плопилор и Гимпаши, гори куфар. Сред пламъците различил контур и дълга коса на жена. Докато водачът потушавал огъня с пожарогасител, пасажери от спрелите на пътя  автомобили снимали  безпрепятствено злокобната  сцена. Силите на реда са пристигнали незабавно на мястото: пожарна, КАТ, коли за спешна помощ, правосъдни прокурори. ", оповестява " Реалитатя де Джурджу “.

" За съжаление тялото на момичето е изгоряло на  90%, само че вътрешните му органи останали непокътнати. След първите проучвания е открито,  че жертвата е сред 20 и 25 години,  брюнетка, слаба,  ниска на растеж. Момичето е било завързано с тел за ръцете и бито свиреп. Според първата информация от правосъдна медицина, момичето е имало строшен череп на няколко места, фрактури на ребра и подути крака. Най-вероятно, откакто забелязал, че жертвата му е мъртва, мъжът я е поставил в куфар, натоварил я е на камиона и потеглил.

След направената инспекция по селата в покрайнината не е открита неналичието на нито една жена с това изложение. Това е навело следователите на хипотезата, че става дума за жена с леко държание,  може би взета от България. “, оповестява още уеб сайтът в първата си обява по случая.

Вчера Марчела Петку  продължава тематиката с нова обява, от която излиза наяве, че  румънските проверяващи по делото за убитата и по-късно запалена в куфар млада жена потеглят по нов коловоз, за ​​да разпознават тялото. Прокуратурата към Трибунала в Гюргево е поискала от Румънско-българската контактна точка да извърши инспекции за вероятно изгубване на млада жена с тези сигнали. В същото време е поискана информация по отношение на вероятен пренос на млада жена с тези данни през румънско-българската граница.

Публикуван е и фоторобот на жертвата.

" Към момента при нас няма публично питане от румънските сътрудници по случая ", сподели шефът на ОДМВР-Русе основен комисар Теодор Атанасов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР