Млада жена избяга от болница, за да се спаси от

...
Млада жена избяга от болница, за да се спаси от
Коментари Харесай

Ексклузивно пред bTV: Разказ на млада жена, избягала с детето си от болница, за да се спаси от войната


Млада жена избяга от болница, с цел да се избави от войната дружно с 8-годишния си наследник. Срещаме ви с Анна Семкова.

Започва война. Това са първите думи, които предходната сряда Анна Семкова чува, събуждайки се в болница след интервенция.

„ Реших, че най-добре ще бъде да се махна от болничното заведение. Не си взех ни движимости, ни документи. Трябваше да съумея и съумях “, описа Анна Семкова.

Така, оперирана единствено ден по-рано, Анна поема към спасението дружно с детето си.

„ Обстрели, гранати, бомби. Добрах се до украинската граница. Там оставих колата си на моя тати. Моя брат, който живее тук 5 години, той ме срещна в Румъния “, добави Анна.


Преминава пешком, само че по пътя към България положението й се утежнява. Само ден след 21-часовото пътешестване, дамата още веднъж влиза болница.

„ Тя е приключила за здравна сестра, тя ни описа. Пред нея е имало един избор - да тръгне, когато може да избави нея и детето й, или да остане и да живее в неизвестността. Тя изпитваше болежка, освен физическа, а и болката от цялото това прекарване “, съобщи хирургът доктор Антони Михайл.


След втората интервенция - положението й се усъвършенства.

„ Нека украинският народ да се държи. Това, което споделят, че Русия не взе участие – това е неистина. Нас не би трябвало от нищо да ни освобождават. Ние сме прелестна страна “, означи Анна.


Анна не стопира да мисли за татко си, който не може да напусне Украйна, тъй като мъжете са мобилизирани, и за майка си, и дребния си брат, които остават блокирани в Киев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР