Млада адвокатка, трупаща стаж, беше изхвърлена от Административния съд в

...
Млада адвокатка, трупаща стаж, беше изхвърлена от Административния съд в
Коментари Харесай

Изритаха адвокатка от съда. Носела забрадка

Млада адвокатка, трупаща стаж, беше изхвърлена от Административния съд в италианския град Болоня, тъй като носела кърпа, заяви „ Дейли Сабах “.

25-годишната мюсюлманка Асмае Белфакир е участвала на дело като стажант. Съдията й споделил или да смъкна забрадката си, или да напусне правосъдната зала. Мароканката отказала да отстрани забрадката и трябвало да напусне залата.

Белфакир, приключила право в Университета в Модена и Реджо Емилия, съобщи, че в никакъв случай до този миг не е изпитвала на гърба си сходно дискриминационно отношение на италианска земя.

25-годишната мюсюлманка сподели, че е била в разнообразни съдилища, само че в никакъв случай до този миг не е получавала забележка поради забрадката си. Организацията на младите италиански юристи осъди дейностите на съдията и уточни, че на никое място в закона не е посочена възбрана за носене на кърпа в правосъдната зала.

Мюсюлманската общественост в Болоня също се изрече остро за случая, акцентирайки, че съдията е работил самоволно – без да има юридически мотив да забрани на момичето да носи религиозната забрадка на главата си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР