Млад зъболекар от Благоевград влезе в класната стая, за да

...
Млад зъболекар от Благоевград влезе в класната стая, за да
Коментари Харесай

Зъболекар влезе в класната стая, за да предаде опита си на ученици

Млад ортодонт от Благоевград влезе в класната стая, с цел да преподава на възпитаници. В едно от учебните заведения в града към този момент има специфична паралелка за асистенти на стоматолози.

Доктор Стефан Зашев е един от дребното дентални експерти освен в Благоевград, само че и в цялата страна, които избират с изключение на да лекуват зъбите на хората, също и да влязат в класната стая, с цел да преподават.

" Първоначално потегли като услуга на другар, пристигна тук и ми сподели може ли да вземеш един час на седмица, и аз се съгласих ", сподели стоматологът.

Специалистът преподава на деветокласниците от новата паралелка за " Асистент лекари по дентална медицина “ в Професионалната гимназия по текстил в Благоевград.

Д-р Зашев инцидентно е схванал, че има такава паралелка. Едно от най-важните неща, които би трябвало да запомнят децата, съгласно него, е положителното отношение към всеки един пациент.

" Първото е да бъдат безусловно лоялни към пациента. Трябва да схванат, че в действителност пациентът е там горе, а ти долу, тъй като в България е противоположното. Второто е, те да бъдат почтени към пациента. Третото нещо, даже и да не могат да станат асистенти, да се любуват от другата определена специалност ", съобщи доктор Зашев.

Въпреки че е едвам при започване на образованието, стоматологът се надява в идващите четири години, до момента в който децата завършат, да заобичат неговата специалност и в бъдеще да работи с някои от тях.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР