Млад учител от Бургас написа разкази, в които герои са

Млад учител от Бургас написа разкази, в които герои са ...

Наръчник за оцеляване на младия учител написа млад преподавател от Бургас


Млад учител от Бургас написа разкази, в които герои са неговите ученици. 31-годишният Томас Гаро пренася мечтите и несгодите от класната стая, както собствените си сблъсъци с образователната система в "Наръчник за оцеляване на младия учител".

Младият учител е като войник между давата лагера на фронта.Стрелят и достолепните преподаватели, символ на реда и дисциплината. Стрелят и учениците, готови да те привлекат в техния отбор. Имате едва 8 години разлика, но те сякаш са забравили, че в края на срока ще им поставиш оценки.

"Пътят към оцеляването е преди всичко да съхраниш себе си, но в същото време да удържиш и да не се предадеш. Истиският изпит за преподавателите, учителите е този, който след години учениците поставят над тяхната оценка. Дали сме се справили и дали сме дали правилна посока", споделя Томас Гаро.

За проблемите на днешните тийнейдържи Томас Гаро използва метафори. Знанията, които попиват, са сравнени с уискито в салфетките от дискотеките. А задачата на класния ръководител - с крал Артур, който вади меча.

"Бих казал, че това не е само книга за млади учители, а за всички, които искат да се позабавляват и да се посмеят. Дори бих казал, че за мен е много важно човек да може да се надсмее над нещата, които му се случват", разказва още младият учител.

Шест години след успешното начало на оцеляването разказите завършват с пожелание за успех и хубав ден. А най-важното послание и към учениците, и към техните родители е, че само щастливите и свободни хора могат да мечтаят.

Източник: bnt.bg