Млад учител от Бургас написа разкази, в които герои са

...
Млад учител от Бургас написа разкази, в които герои са
Коментари Харесай

Наръчник за оцеляване на младия учител написа млад преподавател от Бургас

Млад преподавател от Бургас написа разкази, в които герои са неговите възпитаници. 31-годишният Томас Гаро придвижва фантазиите и несгодите от класната стая, както личните си конфликти с просветителната система в " Наръчник за оцеляване на младия преподавател ".

Младият преподавател е като боец сред давата лагера на фронта.Стрелят и достолепните преподаватели, знак на реда и дисциплината. Стрелят и учениците, подготвени да те привлекат в техния тим. Имате едвам 8 години разлика, само че те като че ли са не запомнили, че в края на периода ще им поставиш оценки.

" Пътят към оцеляването е на първо място да съхраниш себе си, само че в това време да удържиш и да не се предадеш. Истиският изпит за преподавателите, учителите е този, който след години учениците слагат над тяхната оценка. Дали сме се справили и дали сме дали вярна посока ", споделя Томас Гаро.

За проблемите на днешните тийнейдържи Томас Гаро употребява метафори. Знанията, които попиват, са съпоставени с уискито в салфетките от нощните заведения. А задачата на класния началник - с крал Артур, който вади меча.

" Бих споделил, че това не е единствено книга за млади учители, а за всички, които желаят да се позабавляват и да се посмеят. Дори бих споделил, че за мен е доста значимо човек да може да се надсмее над нещата, които му се случват ", споделя още младият преподавател.

Шест години след сполучливото начало на оцеляването разказите приключват с благопожелание за триумф и прекрасен ден. А най-важното обръщение и към учениците, и към техните родители е, че единствено щастливите и свободни хора могат да мечтаят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР