Млад мъж успя да подобри единствения рекорд на българин за

...
Млад мъж успя да подобри единствения рекорд на българин за
Коментари Харесай

Ентусиаст измина 600 км. трасе при зимни условия и постави нов рекорд

Млад мъж съумя да усъвършенства единствения връх на българин за скоростно прекосяване по маршрута Ком-Емине през зимни условия, оповестява Българска национална телевизия. Близо 600-километровото трасе, пеш, Даниел Иванов от Пловдив измина за 8 дни и 18 часа. Досега върхът се държеше от Божидар Антонов, който взима трасето за 9 дни и 4 часа.

За 33-годишния каскадьор и личен треньор задачата е била не да усъвършенства върха, а да провокира себе си.

" Тръгваш в нещо неизвестно, изскачат проблеми и твоята работа е да ги решаваш в придвижване. Имаше снежни виелици, дъжд, мъгла, температури от минус 5, 10 градуса ", сподели Даниел Иванов.

Подслон намира в този бус, с който редом се движат негови другари.

" Сменям оборудването си, да се храня, да се предрешвам, да променям мокри обувки ", добави Даниел Иванов.

Традицията за дръзналите да преминат по именития маршрут е да вземат камък от връх Ком и да го хвърлят в морето край нос Емине. И тъй като Даниел потегля на 1 март, трансформира традицията.

" Хората от моя екип ми вързаха по една специфична мартеничка и ще го създадем по-различно този път. Няма да мятам камък в морето, а считам да ги вържа на оградата на нос Емине. "

Още преди финала ултрамаратонецът знае, че към този момент е рекордьор.

" В момента сме на една емблематична табела – „ Ком, еми да, хайде не остана “. Оттук се насочвам за последните 40 км. И финалното време ще бъде под рекордното за зимното прекосяване. Щастлив съм, несъмнено изпитвам удовлетворение “.

" Смятам, че хората в днешно време не излизат постоянно от удобната си зона. Ние сме способни на доста и в случай че не опитваме да вършим сходни неща, в никакъв случай няма да разберем за капацитета си “.
Малко след среднощ, на 10 март, Даниел Иванов е новият рекордьор на България. Поводът отпразнува с шампанско край морето.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР