Млад мъж твърди, че е станал жертва на полицейски произвол

...
Млад мъж твърди, че е станал жертва на полицейски произвол
Коментари Харесай

Мъж твърди, че е жертва на полицейски произвол, полицията: Агресивният беше той

Млад мъж твърди, че е станал жертва на полицейски произвол в нощта на миналата събота. Виктор Иванов споделя, че служители на реда от Четвърто РПУ са го арестували и са се държали нападателно по отношение на него.

От Столичната полиция обясниха, че експанзията е била от страната на мъжа, а повода за ареста е било хипотетично съществуване на опиати, съобщи БНР. Задържаният описа, че служителите на реда са го спрели дружно с още двама негови познати и са поискали да го обискират. Униформените отказали да се легитимират, а след отхвърли на младия мъж да бъде обискиран, последвал арест. 

Това станало на метри от подлеза на НДК, уточни Виктор Иванов:

" Двама униформени споделиха: Вадете всичко от джобовете. Тогава аз ги помолих да се легитимират, да се показват с имена и в кое районно работят. Те отхвърлиха и споделиха да извадя всичко от джобове. Аз надлежно отхвърлих и споделям, че не извършвам незаконосъобразни заповеди и ги помолих в действителност да се легитимират.

В последна сметка единият, който се оказа по-старши, реши да ме арестува. Имам отоци, имам белези по ръцете от този арест... Хулиганство, след това се оказа, че не е безчинство, а е по някакъв някакъв различен член ".

От Столичната полиция през днешния ден обясниха друго -  че нападателният е бил точно задържаният Виктор Иванов и че повода за ареста е било хипотетично владеене на марихуана.

Комисар Християн Тонев, шеф на Четвърто РПУ:

" Лицето агресира, стартира да се дърпа и да отхвърля да се качи надлежно във въпросния длъжностен автомобил, като при опита да бъде качен, лицето ухапва по дясното коляно единия сътрудник, което ясно се чува и в самия  видеоклип, в случай че сте го гледали ".

Според полицията дейностите на униформените чиновници са били законни: " Съгласно българското законодателство всеки един жител може да му бъде осъществена полицейска инспекция, както може да му бъде осъществена и инспекция за определяне неразрешени субстанции или предмети в съответното лице ", уточни Християн Тонев

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Отделно от него тече и дисциплинарна инспекция в Четвърто РПУ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР