Млад мъж приет в "Пирогов" с изгаряния на хранопровода, след

...
Млад мъж приет в "Пирогов" с изгаряния на хранопровода, след
Коментари Харесай

Мъж си изгори хранопровода с натурален сок

Млад мъж признат в "Пирогов " с изгаряния на хранопровода, откакто пил естествен сок. 23-годишно момче си купило естествен сок от столична бензиностанция.
В болничното заведение му вършат проучвания, които демонстрират зачервяване на лигавицата на устната празнина, както и повърхностни промени на хранопровода и стомаха. Според потърпевшия това са следствията от глътката сок.
Днес потърпевшият мъж е напуснал болничното заведение. По лично предпочитание.
Лекарите не могат да потвърдят. От Българската организация по сигурност на храните също търсят отговор.
Резултати от тази инспекция ще има другата седмица.
А от фирмата-производител на натуралния сок са безапелационни, че, в случай че инспекцията потвърди, че имат виновност, ще поемат отговорност. Но съгласно тях изгарянето няма по какъв начин да е от техен артикул.
"Във всички обекти на компанията наличните количества за продажба и доставки на употребявания артикул са блокирани”, оповестяват от там.
Единственият химикал, които употребяват е натриева основа. С нея се мият машините преди да стартира производството. Партидата, част от която е и сокът, от който пострадалият твърди, че се е изгорил, е създадена преди към година. Една партида е 40-50 хиляди бутилки. Затова от компанията считат, че, в случай че в една бутилка беше попаднала основа, то щеше да има и в другите.
От бензиностанцията, откъдето е платен натуралният сок, дадоха отговор, че оказват цялостно подпомагане на проверяващите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР