Млад мъж почина в болницата във Велико Търново, близките му

...
Млад мъж почина в болницата във Велико Търново, близките му
Коментари Харесай

Млад мъж почина в болницата във Велико Търново, близките му обвиняват лекарите

Млад мъж умря в болничното заведение във Велико Търново, околните му упрекват лекарите. Според тях той не е лекуван съответно. Млад мъж умря след престой и лекуване в болничното заведение във Велико Търново. Неговите близки упрекват лекарите в непросветеност и търсят повода за гибелта му.
.
С околните на Димитър се срещна
доктор Галина Гарева, медицински шеф на регионалната болница.

Според формалното мнение на МОБАЛ „ Д-р Димитър Черкезов “ Димитър Маринов постъпва в поделение по инфекциозни заболявания на 12 декември с данни за заболяване от преди 2 дни с температура, болки в гърлото, гадене, безапетитие, изнемощялост, болки по тялото. При приемането е в повредено общо положение.
„ От рентгенографията на бял дроб –
дясно паракардиално се обективизира инфилтративно помрачаване – при клинична картина пневмония декстра. От КТ на глава – естествен статус на основен мозък “, написа още в епикризата на мъжа.

Д-р Гарева обобщава, че лекуването на Димитър Маринов в поделение по инфекциозни заболявания е по клинична пътека № 104 и продължава 7 дни, при най-малък болничен престой по клиничната пътека от 3 дни, т. е. пациентът не е изписан заради приключване на клиничната пътека. Проведена е терапия с антивирусни препарати, вливания,
антибиотици, антипиретици, витамини.
Сутринта на 20 декември е изписан след възстановяване на общото положение и лабораторните индикатори. Няколко часа по-късно – вечерта на същия ден Димитър стартира да приказва несвързано в дома си. Появили се неволеви потрепвания, станал комплициран, докаран от екип на Спешна помощ в болничното заведение, където прави 2 следващи превивам, след консулт с невролог и реаниматор е признат в Интензивното поделение.
Там към този момент е неконтактен, след което изпада в кома.
„ Считаме, че се касае за вирусен енцефалит с неразбираема етиология, прекарана недиагностицирана COVID-19 зараза. При постъпване в ОАИЛ положението на пациента е било с извънредно неприятна прогноза, без значение от провежданото лекуване, което е в сходство с настоящите лечебни логаритми “, показват медиците.
Назначена е и аутопсия, като резултатите се изчакват.
Екипът на болничното заведение изрича съболезнования, а околните приготвят кротичък митинг, който ще се случи след празниците.
Източник: Агенция „ Фокус “
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР