Млад мъж от Велико Търново беше провокиран да размишлява над

...
Млад мъж от Велико Търново беше провокиран да размишлява над
Коментари Харесай

Трябва ли да се взимат книжките на хора след 70 г.? Шофьор от Велико Търново дава решение

Млад мъж от Велико Търново беше предизвикан да размишлява над екзистенциална тематика. А точно възрастта. Според него това не е проклинание, само че в избрани случаи може да изиграе неприятна смешка. Поводът е обстановка на пътя.

Мъжът е управлявал колата си по една от улиците в града. Озовава се зад автомобил с по-възрастен водач. След редица дейности и най-после последвал лек контакт сред двете коли, индивидът се чуди дали след избрана възраст е нужен обновителен курс.

Ето какво показа той в обществената мрежа:

" Възрастта не е проклинание " беше споделил някой и с напредването на възрастта, съм намирал за скъпи препоръките, които са ми били давани от по-възрастни хора, имащи опита и качествата. Но след редица случаи, от които най-фрапиращия беше през днешния ден, чашата на търпението ми преля: Еднопосочна улица („ Цар Самуил “, след Вали, посока Кино Искра), с място за най-малко две коли, макар спрените отляво, аз съм втора кола, след субект, който кара в средата на улицата в жанр " таз е мойта лента, но и другата не я давам ", с арабската скорост от 15-20 км/ч, взема решение да се прибере наляво, естествено без оная мигаща и хабяща акумулатора светлина, дето е от двете страни на колата.

Разчитайки на взетото му решение за ляво, аз вземам решение да си мина отдясно, за идния ми десен завой, при което поглеждайки наляво виждам въпросния субект, спрял съвсем косо на улицата с опряна ризница в моята странична врата! И с неповторима усмивка на уста, ми се изяснява по какъв начин е търсел места за паркиране, но " отляво е нямало и взех решение да видА надясно ". При въпрос, дали знае къде се намира мигача и не е чул клаксоните на мен и другите зад мен, ми се споделя: " Ми аз доста не слушам моето момче ".

Наясно съм, че всички сме се запътили натам. И може да няма друга опция за човечеца, само че се запитвам би трябвало ли да стане нещо с някого (дете, майка, баща), поради хора, с явно, изчезнало едно от двете сетива, ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, да бъдеш водач, с цел да бъде изменен ЗДП и след една избрана възраст да бъде въведен ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН обновителен курс? “
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР