Млад мъж от Варна е предаден на съд от Окръжната

...
Млад мъж от Варна е предаден на съд от Окръжната
Коментари Харесай

Млад мъж от Варна е предаден на съд за два грабежа

 Млад мъж от Варна е предаден на съд от Окръжната прокуратура за два грабежа на дамски чанти, осъществени след приложимост на мощ и при изискванията на продължавано закононарушение, като при единия е породена междинна телесна щета на пострадалата жена - закононарушение по член 199, алинея 1, т. 3, прочие 2 по отношение на член 198, алинея 1 по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура- Варна.

Двете похищения били осъществени на 4 март и на 15 март тази година. И в двата случая 23-годишният М.М. набелязал своите жертви в региона на автобусни спирки, наблюдавал ги до адресите им и издърпвал от ръцете им дамските чанти, които носели. За да реализира задачите си, обвиненият се възползвал от краткотрайна липса на внимание от страна на дамите и употребявал силата си, издърпвайки движимостите им. При единия от случаите съумял да скъса дръжките на чантата, а при другия повлякъл дамата по стълбите на блока, който тя обитавала, и счупил ръката й. Ограбените на 4 март движимости и пари били на стойност 230,88 лв., а на 15 март - 445,05 лв..

М.М. бил добре прочут на органите на реда и бил осъжда. Престъпленията, осъществени от него били еднотипни по метод на осъществяване, а при единия случай той показал свирепост към жертвата си.

Предстои делото против обвинения да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, М.М. може да получи наказване от 5 до 15 години затвор, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР