Млад мъж от Варна даде урок по човещина на хиляди

...
Млад мъж от Варна даде урок по човещина на хиляди
Коментари Харесай

Добрата новина: Млад мъж иска да създаде оазис за възрастните хора във Варна

Млад мъж от Варна даде урок по човечност на хиляди с жеста, който направи към стара жена в инвалидна количка и с посланието, което показа в обществената мрежа и за Varna24.bg .

Малко преди Великден Христо Хайджимихайлов, популярен като основател и началник на денс-формация " Криейтърс “, откри стара жена в инвалидна количка, която беше засечена да продава цветя на пътя. Той зарадва старицата с артикули и пари, а по-късно популяризира видеото и своя апел в обществената мрежа, което гласеше:

" ПРЕДИЗВИКВАМ ви другари... Да се оглеждате за хора в компликация и да не ги подминавате. Да им дадете храна или пари и да ги оставите да преценяват сами какво да вършат с тях. Да спестите едно кафе или кутия с цигари и да спасите себе си и бедните хора. А в България всички възрастни са небогати... Помагайте на възрастните, когато са били млади са помагали на дребните, които в действителност може да сме ние... 
Възрастните би трябвало да се третират наедно с децата, тъй като те се трансформират още веднъж в такива, до момента в който пристигна последният им час с нас. 
Не забравяйте.. един ден ние ще сме на тяхно място и вярвайте, ще ни се желае и на нас да ни оказват помощ! “.

Посланието на Ицо не остана глас в пустиня и към този момент има своите почитатели.

Младият човек има обаче една прелестна концепция, която счита да осъществя, в случай че срещне поддръжка и схващане от Община Варна. Той е решил да създаде план за основаването на Център за възрастни хора, където баби и дядовци да се събират, да поддържат връзка, спортуват, танцуват, обменят знания, мемоари и опит. На място, което той се надява Община Варна да даде безплатно и чиято прехрана да финансира, младежът желае да сътвори оазис за възрастните хора във Варна, които най-често са самотни и пренебрегнати, тъжни и се усещат безполезни. На това място Христо планува пенсионерите да могат изцяло легално да продават и това, което са произвели и сътворили с ръцете си – цветя, зеленчуци, зимнина, терлици и всичко останало, с което те търгуват сега незаконно по варненските пазари.

Какво показа Христо Хаджимихайлов за Varna24.bg , вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР