Млад мъж от с. Гьоврен, който е работил в заведение

...
Млад мъж от с. Гьоврен, който е работил в заведение
Коментари Харесай

Мъж с коронавирус, работил в Пампорово, е настанен с пневмония в болницата в Смолян

Млад мъж от с. Гьоврен, който е работил в заведение в Пампорово, е с позитивна проба за ковид, настанен е с пневмония в Инфекциозното поделение на смолянската болница, оповестиха от РЗИ- Смолян. По-късно в МБАЛ- Смолян са признати брачната половинка му и негов сътрудник, работил в същото заведение в Пампорово. Резултатите от техните проби за COVID-19 към момента не са известни. Барманът от Пампорово е втората позитивна проба от Смолян, която бе оповестена през вчерашния ден.

Третият случай на ковид е един от мъжете, който е бил в контакт с първия инфектиран с COVID-19 в региона и се намира под наложителна карантина в къща в Смолян. Пациентът е на 43 година, нощес към този момент е получил признаци на респираторна зараза. Дадено му е напътствие да се свърже с персоналния доктор и ще бъде лекуван у дома, прецизират от РЗИ.

Работилият на Пампорово барман към този момент е в усъвършенствано положение. Проучват се всички контактни с него лица, тъй че да бъдат сложени под наложителна карантина. Вторият мъж, който е работил в същото заведение в курорта е признат в МБАЛ- Смолян със признаци на дихателна зараза.

Само тежките случаи ще бъдат насочвани за хоспитализация в Инфекциозното поделение, а леките подлежат на домашно лекуване, обявиха от здравната ревизия. Инфекциозното поделение разполага с 20 кревати, а болничното заведение има опция да разкрие още до 60 спомагателни места.

В РЗИ не престават да постъпват данни за завръщащи се от европейски страни поданици на региона. Над 100 са хората, които подлежат на наложителна карантина, а единствено през вчерашния ден са получени 50 анкетни карти. Пристигащите са основно от Англия, Германия, Испания.

Лекарят от Девин, който е прегледал пациента с ковид от Гьоврен е изолиран в дома си под карантина, обявиха от РЗИ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР