Млад мъж от Пазарджик проси, за да преживява. Асен, който

...
Млад мъж от Пазарджик проси, за да преживява. Асен, който
Коментари Харесай

Асен няма друг избор, освен да проси, иска да работи

Млад мъж от Пазарджик проси, с цел да претърпява. Асен, който е на 42 години има проблем с краката, рядко намира работа, а това го принуждава да зависи напълно от добрината на инцидентни хора. За страдание споделя, че във времето е претърпял и доста неприятни неща, изгубил е религия в положителното. Момчето може да бъде намерено на подлеза на бул. „ Гоце Делчев “ и бул. „ България “. Непознат мъж му е оказал помощ с малко пари и за малко е върнал усмивката на изстрадалия човек.

Ето и цялата история, споделна от Борислав Борисов:

" Това е Асен. На 42 години. Видях го да седи на студените плочки под дъжда на подлеза на бул. „ Гоце Делчев “ и бул. „ България “. Застанах и го загледах. Хората го подминаваха. Някои даже не го поглеждаха. Някакви деца от учебното заведение наоколо минаха и започнаха да му се смеят. Това ме вбеси грубо! А индивидът толкоз жално се беше сгушил в ъгъла на студената стена.

Отидох при него. Каза ми, че се споделя Асен. Попитах го за какво проси. Сподели, че има проблеми с краката и никой не го взима на работа. Понякога помагал в строителството, тъй като в ръцете бил добър, само че това се случвало рядко… Затова се налагало да проси.

В ръката си държи персоналната си карта. Извадил я неотдавна за 30 лв.. За нея се наложило да просто към 1 седмица, с цел да събере пари Но се гордее, че към този момент има персонална карта!

Няма жена. Няма и деца. Самичък бил. Казах му, че има доста положителни хора, които могат да му оказват помощ. Затова го попитах дали може да го фотографирам и да опиша неговата история. Той се съгласи незабавно, само че сподели, че не има вяра в положителното към този момент, тъй като доста неприятни неща са му се случвали. Не го попитах какви, тъй като се разстрои…

Дадох му парички и го попитах какво ще си вземе с тях. Той сподели, че желае единствено самун, кренвирши и лютеница. Тогава извадих повече и му споделих да си вземе нещо по-вкусно… Очите му светнаха. Този човек се усмихна…. Това, което ние всеки ден ядем, за него е подарък и необичайност. Оценявайте всичко, което имате и в никакъв случай не се оплаквайте!

Някои хора желаят яхти и покои, други просто да се нахранят!

Асен може да го намерите в подлеза на Гоце Делчев, както и на мол България! Това са 2-те му местоположения. И в случай че го видите - помогнете му! Не го подминавайте. Може да няма пари, само че има положително сърце! "

„ Дано има положителни хора, които да имат опция да оказват помощ на горкият човек, тъй като страната я няма, “ разяснява жена.

„ Само на 42 година. Знам какво е, да искаш да вървиш и да те болят краката. Дано има повече положителни хора, “ написа друга.

„ Все повече българи ще дойдат на неговото състояние! Жалко!, “ пишат още.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР