Млад мъж от Козлодуй се оплака от полицейско насилие. На

...
Млад мъж от Козлодуй се оплака от полицейско насилие. На
Коментари Харесай

Млад мъж се оплака от полицейско насилие

Млад мъж от Козлодуй се оплака от полицейско принуждение. На 5 против 6 август 22-годишният Любослав Коцев е в центъра на Козлодуй. Попада на група служители на реда, които за половин час ревизират документа му за идентичност четири пъти.

След последното поискване го прибират в патрулката с белезници, а преди да го отведат в полицейското ръководство, го водят за медицински обзор.



„ И на медицинския обзор имах високо кръвно и пулс и изпод написа „ Да не бъде арестуван и да бъде съветван “, което не се случи. Бях обичай, унижаван и ми диктуваха какво да пиша, да подписвам, да говоря… че не искам юрист, не искам да звъня на който и да е, макар че от самото начало желаех да звъня на майка ми, с цел да я уведомя къде съм. Казаха ми, че това не е допустимо “, споделя младият мъж.

Любослав е арестуван за възпрепятстване на полицейска инспекция и надменно държание.

„ Не знам по какъв начин съм попречил инспекция, откакто съм предал документи за идентичност няколко пъти и инспекцията се е направила “, пита мъжът. Категоричен е, че не е посягал на служителите на реда, нито ги е нагрубявал.

Същата вечер той е пил бира, само че отхвърля да е бил пийнал. В ареста не е тестван за алкохол и опиати, макар че е настоял за това. Осем часа по-късно излиза оттова с голям брой синини.

„ Поне петима служители на реда с полицейска палка, а когато съм на земята и си пазех главата и органите – с ритници, основно шамари – не юмруци, с цел да не си проличава. Главно това “, споделя Коцев пред btv.



Мъжът и родителите му са безапелационни, че ще търсят отговорност за случилото се в ареста.

Срещу Любослав е формирано досъдебно произвеждане за несъблюдение на полицейско предписание. От полицейската дирекция във Враца увериха, че техен отговор по случая ще има на следващия ден.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР