Млад мъж от чуждестранен произход беше осъден от германски съд

...
Млад мъж от чуждестранен произход беше осъден от германски съд
Коментари Харесай

Мигрант получи 8,5 г. затвор за убийството на 15-годишно момиче в Германия

Млад мъж от задграничен генезис беше наказан от немски съд на осем години и половина затвор за убийството на някогашната си другарка, оповестяват международните организации.

Убийството на 15-годишното немско момиче в аптека в град Кандел през декември 2017 година потресе Германия и разпали диспути за насилието, осъществявано от мигранти.

Във връзка с убийството на Мия Валентин беше измамен под отговорност афганистанецът Абдул Мобин Даводзай. Обвиняемият твърдеше, че е бил на 15 години при осъществяването на закононарушението, само че съгласно направена по време на правосъдния развой оценка на възрастта той е бил най-малко на 17.

Жертвата е прекратила връзката си с мигранта няколко седмици преди убийството. 12 дни преди да бъде намушкана с нож, тя подала тъжба против него, в това число за засегнатост и опасност. Според прокуратурата той е работил от ревнивост и предпочитание за възмездие и е желал да я накаже.

Присъдата идва скоро след друго знаково ликвидиране – от предишния месец в град Кемниц, за което се твърди, че е дело на мигранти. То провокира митинги на крайнодесни групи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР