Млад мъж от Бургас е обвинен за това, че е

...
Млад мъж от Бургас е обвинен за това, че е
Коментари Харесай

Трафикант на мигранти скочи в движение от микробус в опит да избяга от полицията

Млад мъж от Бургас е упрекнат за това, че е превозвал незаконни мигранти през страната, оповестиха от прокуратурата. Той е арестуван за период до 72 часа и следва да бъде поискано от съда непрекъснатото му оставане в ареста.

На 28 септември към 04,20 ч полицейските чиновници получили сигнал за автомобил, пренасящ мигранти в нарушаване на закона. Сутринта мъжът не спрял за полицейска инспекция в региона на тунел " Траянови врата ". Шофирайки към София, той е изскочил в придвижване от микробус " Ивеко " и побягнал. Впоследствие бил настигнат от служителите на реда, само че оказал опозиция при задържането. В транспортното средство са открити 23 мъже от Афганистан, без документи .

Разследването по случая се води от Териториално поделение - Ихтиман, под управлението на Районна прокуратура - Самоков.

Според данните в месечния отчет на Министерство на вътрешните работи за миграционната конюнктура в България, през интервала януари-август 2022 година са арестувани общо 9918 жители на трети страни . От тях на вход на държавната граница - 1292, на излаз без регистрация - 1378, а открити в противозаконен престой навътре в страната са 7248 лица. Спрямо общия брой на арестуваните през същия интервал на 2021 година (4934) се регистрира два пъти нарастване, показват от вътрешното ведомство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР