Млад мъж на 34 години и жена на 78 години

...
Млад мъж на 34 години и жена на 78 години
Коментари Харесай

Уролози и робот спасиха двама пациенти от изваждане на бъбреците

Млад мъж на 34 години и жена на 78 години с рак на бъбрека бяха оперирани в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда благодарение на новоинсталирания хирургичен робот Да Винчи от последно потомство, който размени съществуващата система от предишна генерация.

Екипът на доцент Калоян Давидов, шеф на отделението по Урология, приложи прецизна органосъхраняваща хирургия, с която и двата оперирани бъбрека бяха непокътнати, а туморите бяха сполучливо отстранени. И двамата пациенти са медицински лица, които се довериха на опита и опциите на екипа в Болница Токуда. Към момента възстановителния интервал при тях протича обикновено и без проблеми.



Снимка: Болница Токуда

Новият хирургичен робот отваря вратите за още по-минимално инвазивни и прецизни интервенции, които разрешават сходни интервенции да се правят даже при по-големи тумори, при които практиката в предходни години постанова цялостно премахване на бъбрека. При младия мъж злокачественото образувание е с величина 9 см, а местоположението прибавя в допълнение предизвикателство при хирургичното осъществяване. Въпреки това интервенцията е осъществена чудесно и приключва по проект с частична нефректомия и опазване функционалната целокупност на бъбрека. Освен по-бързото възобновяване, запазването на органа понижава рисковете за бъбречната функционалност в бъдеще - от голяма важност за цялостното качество на живот на пациентите.

Технологичните преимущества на новата платформа прибавят ергономичност за хирурга, експедитивност на дейностите и усъвършенстван достъп до оперативното поле благодарение на усъвършенствани принадлежности с повишен обхват на работа и усъвършенствана визуализация. Хирурзите имат повече благоприятни условия за минимално инвазивни дейности, което понижава още повече хирургичната контузия, а в случаи като тези - дава шансове за опазване на органа и по-пълноценен живот за пациента в дълготраен проект. Екипът на доцент Давидов към този момент има над 350 осъществени роботизирани интервенции от 2017 година, когато бе обещано началото на този тип хирургия в Болница Токуда.

Освен в региона на Урологията, роботизираната хирургия се ползва интензивно и в Гинекологията, Гръдната хирургия и Коремната хирургия в Болница Токуда.



Снимка: Болница Токуда

Въпреки, че пандемичната обстановка през миналата година наложи най-вече концентриране върху COVID-19 и по един или различен метод ограничение в развиването на останалите посоки на медицината, в това число стесняване на разноските, Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда продължава да бъде в интерес на всички свои пациенти с софтуерни усъвършенствания и ефикасни модерни решения за тях.

В края на предходната година в лечебното заведение роботът Да Винчи беше възобновен със своята най-нова версия - четвърто потомство роботизирана хирургична система Da Vinci Xi.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР