Млад мъж е бил пребит, блъскан и унижаван от полицаи

...
Млад мъж е бил пребит, блъскан и унижаван от полицаи
Коментари Харесай

Ченгета смляха от бой младеж, дават му да пие вода от спринцовка

Млад мъж е бил пребит, блъскан и унижаван от служители на реда без никаква причина. Това споделя пред БЛИЦ пострадалият Вилиан Сотиров. За няколко часа той претърпява същински пъкъл, потопен в болежка и суматоха.
Вилиан живее в Дания и се прибира в Добрич при роднините си за празниците. Вечерта излиза с доведените си братя из Добрич. На прибиране у дома колата, която е карана от едното момче, засича друга и леко я одрасква. На място незабавно идва полиция, която открива, че водачът на колата, в която е Вилиан, е пил алкохол.
„ Прибраха и тримата с претекст, че водачът е пил алкохол и би трябвало да написа показания в 1-во РПУ. Заведоха ни и тримата, нас двамата ни оставиха на открито, приехме всичко умерено, тъй като това са естествени неща. Минаха 30-40 минути, час, два, дребният брат се притесняваше и взех решение да запитвам служителите на реда какво се случва. Съвсем общително помолих за информация. Единият от служителите на реда стартира да се държи супер жестоко, сподели ми – махай се, изчезвай, хитрец. М. Иванов – по-късно разбрах, че по този начин се споделя, стартира още извън да се държи неприятно с мен, пристигна и ме вкара в полицията. Каза, че би трябвало да заставам прав с вдигнати ръце, все едно съм осъден. Отказах, той стартира да ме удря по главата, в суматохата даже не усетих, хвана ми качулката, дръпна ме обратно и ме удари мощно в стената, осъзнах, че ми тече кръв и съм си сцепил веждата. Питах го – кръв ли ми тече, той стартира да се смее и да ми се подиграва “, споделя Вилиан Сотиров.
Все отново, обезпокоени от положението на момчето, служителите на реда го откарват до болница за обзор. Там към този момент младежът се срутва.
„ Полицаите очевидно познаваха лекарите, говореха си на ти, започнаха да ми се смеят, желаех вода, донесоха ми една пластмасова чаша и споделиха, че това ми е дажбата. Когато помолих за още, се изгавриха и ми донесоха вода в… спринцовка “, споделя пред БЛИЦ Вилиан. От смут, той получава тремор, стартира да се тресе целият, моли за помощ, само че никой не му обръща внимание. Не му дават и да се свърже с татко си, с цел да му изясни какво се случва.
Накрая въпреки всичко служителите на реда се принуждават да пуснат мъжа на независимост, виждайки, че нямат съображение за задържането му. Преди това предявяват обвиняване в безчинство.
Вилиан си е изкарал правосъдно уверение, от което е видно, че е претърпял мощна болежка и страдалчество. Признава, че се е решил да потърси публицистите, тъй като не желае това да се повтори с други хора.
Това е следващ случай на полицейско принуждение в Добрич. Само преди дни известният диджей Теди Джорджо попадна в болница след конфликт с ченгета, а прокуратурата в Добрич образува досъдебно произвеждане за нанасяне на междинна телесна щета. Според здравното удостоверение той има тежко мозъчно разтърсване, две счупени ребра и доста подутини и забележими отоци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР