Млад мъж е арестуван при опит да влезе в огнената

...
Млад мъж е арестуван при опит да влезе в огнената
Коментари Харесай

Мъж е арестуван при опит да влезе в огнената стихия в село Изворище, за да спасява имота си

Млад мъж е задържан при опит да влезе в огнената буря в село Изворище, с цел да избавя парцела си. От полицията в Бургас прецизират, че мъжът не се подчинил на заповедта да не влиза във вилата си и да се пробва да избави елементи от покъщнината. Арестуваният се е държал нападателно.

От пресслужбата на Община Бургас осведомиха, че пътят село Банево - село Изворище е затворен, поради разрастващият се пожар във вилна зона "Каптажа ". Огънят е покрай пътното платно и това е причина за възбраната за придвижване на коли там.

15 души от доброволното формирование към Община Бургас са се присъединили в гасенето на пожара край село Изворище.

Огнеборците са концентрирали напъните си в гасенето на огромните огнища, а доброволците локализират по-малките, с цел да се ограничи периметърът на огнената буря. Направена е връзка със земеделските стопани в общината, множеството от тях активизират наличната селскостопанска техника и я насочват към мястото на пожара.

Те са почнали да вършат ограничаващи полоси, за да се ограничи разпространяването на огъня. Мобилизирана е и техниката на общинските и обслужващи компании, които разполагат с цистерни, трактори и багери. На този стадий няма директна заплаха за жителите на квартал "Банево ", посочи кметът Димитър Николов, който е на мястото на пожара.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР