Млад мъж даде шанс за живот на две деца, след

...
Млад мъж даде шанс за живот на две деца, след
Коментари Харесай

Благородно: Млад мъж даде шанс за живот на две деца

Млад мъж даде късмет за живот на две деца, откакто стана техен донор след гибелта си. На тях им беше им трансплантиран в болница в „ Лозенец “, предава БТВ.
Малките пациенти са Стоян и Расим. Датата 26 февруари се оказва съдбовна за тях - в един ден те получават жизненоважен орган от мъж на 29 години, изпаднал в мозъчна гибел. Операцията е осъществена от проф. Любомир Спасов.
 Първа бъбречна трансплантация за годината Първа бъбречна трансплантация за годината
Тази нощ в столичната болница " Александровска " бе осъществена първата бъбречна трансплантация за 2021 година. Донорът е мъж на 29 години...
„ Раздели черния дроб на две елементи – едната за дребното бебе, едната за по-голямото дете, което е на 7 години, което е с други килограми. Направи по този начин, че присадките, тези елементи от този черен дроб да бъдат съответни на това малко тяло и надлежно на Расим “, изяснява пред БТВ доцент Узунова, шеф на клиниката по детски заболявания в болница " Лозенец ". Двамата пациенти са към момента в реанимация под грижите на екипа.
„ Ние ставаме като техни майки, кажи речи, тъй като ние сме 24 часа с тях. Привързваме се доста, след това като ги забележим по коридорите - ааа, еди кой си по какъв начин е пораснал, се радваме и ние, показа здравната сестра Силвия Дойчинова.
До децата неразделно са родителите им. Виктория не пропуща опция да гушне едногодишния Стоян. „ С доста радостни усеща, тъй като е минал всичко сполучливо и по този начин имам вяра, че ще е напред. Свекърът и свекървата бяха постъпили при започване на февруари, с цел да видят дали дядото ще стане донор, само че не се получи. Д-р Узунова ни звънна с наслада, че са намерили донор за дребния и да дойдем “, описа майката на Стоян Виктория Ненчева.
„ На лекарите съм ужасно доста признателна. Ден по ден става все по-добре и се надяваме постоянно да сме добре, да нямаме проблеми отсега нататък и да е едно щастливо детенце, както беше допреди да се разболее “, съобщи майката на Расим Дюрие Ислямова. Малките пациенти ще бъдат изписани от реанимацията до дни.
 Младеж в мозъчна гибел избави живота на трима души Младеж в мозъчна гибел избави живота на трима души
Три сполучливи трансплантации бяха осъществени в болница „ Лозенец “. Донор е 19-годишен мъж, изпаднал в мозъчна гибел, а донорска...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР