„Млад мъж, чието качество на живот може да бъде променено завинаги“: Твърди се, че чернокожият мъж е парализиран от кръста надолу от ченгета от Тексас, след като жена го докладва за уриниране в алеята

...
Семейството на 21-годишен, чийто гръбначен стълб беше смазан по време
Коментари Харесай

Семейството на 21-годишен, чийто гръбначен стълб беше смазан по време на сблъсък на полицията с властите в Дънканвил, Тексас, настоява за справедливост.

Сутринта на 11 август жена се обади на полицаи, след като забеляза Кеандре Грийн да уринира в една уличка. Грийн е бил на джогинг онази понеделник сутрин и според съобщенията е спрял на една уличка, за да се облекчи. Полицаите казват, че когато са се приближили до Грийн, той е избягал.


Полицията в Дънканвил твърди, че полицаите на местопроизшествието са извършили компютърно търсене на Грийн, преди да го преследват, и са открили, че Грийн има заповед за ареста му за домашно престъпление обвинение в насилие.

Грийн избягал веднага пеша, според полицията, с полицаи, които го преследвали. След като властите заловиха и закопчаха Грийн, според съобщенията той продължи да се съпротивлява на ареста, въпреки предупрежденията на полицията, че нещата могат да се превърнат в физически.

Според прессъобщение на полицейското управление, „... служител нанесе два директни удара с юмруци на г-н , Лицето на Грийн… тактика за прекратяване на потенциално насилствена среща.“ Когато най-накрая успяха да му сложат белезници, Грийн започна да се оплаква от болки в гърба, което накара един от полицаите да извика линейка.

Грийн е хоспитализиран в методистката болница Чарлтън, където той и близките му се надяват на пълноценно лечение възстановяване. Властите обаче казват, че Грийн е обвинен в опит за укриване и първоначалното престъпление, за което е заподозрян, че е извършил.

„Той е млад мъж, чието качество на живот може да се промени завинаги поради среща с професионалисти, назначени за защита и служене,” каза Диона Остин, братовчедка на Грийн, на пресконференция на 15 август пред Методисткия медицински център в Далас.

По време на пресконференцията адвокатът на Грийн, Джъстин А. Мур, поиска да види тялото запис от камерата на инцидента. Той каза пред репортери на място, че Грийн е парализиран, но потенциално може да избегне парализиран живот от кръста надолу чрез операция.

Според семейството, въпреки твърденията, че Грийн все още е обвинен, той не е подложен на охрана от полицейски служители, нито той е вързан с белезници за леглото, което е стандартна оперативна процедура за пациенти, арестувани, докато са хоспитализирани.

Полицията в Дънканвил каза, че може да публикува запис от телесна камера на по-късна дата.

„Надяваме се, че полицията ще осигури обучение и разпоредби, така че подобни неща да не продължат да се случват“, каза Остин.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР