Млад мъж беше спасен от тежка инфекция на мозъка чрез

...
Млад мъж беше спасен от тежка инфекция на мозъка чрез
Коментари Харесай

Спасиха млад мъж с мозъчна инфекция в УМБАЛ “Свети Георги” - Пловдив

Млад мъж беше избавен от тежка зараза на мозъка посредством извънредно комплицирана хирургична операция в Интегралния център към УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив.
Интервенцията беше осъществена от изпълнителния шеф на университетската болница и началник на Катедрата по ушно-носно-гърлени заболявания на Медицинския университет в Пловдив проф. доктор Карен Джамбазов.
На пациента е направено съвременно миниинвазивно ендоскопско ендоназално възобновяване през носа със комплицирана техника, оповестяват от здравното заведение. Преди това казусът на 36-годишния мъж е разпознат с високоспециализирани проучвания - компютърна томография с висока разграничителна дарба и др. 
Всичко стартира преди година, когато пациентът е открит от околните в неразбираемо схващане. При прегледите е открита тежка зараза на мозъчните обвивки от бактериален генезис. След лечение в Клиниката по инфекциозни заболявания на УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД Пловдив пациентът е ориентиран за спомагателна диагностика в Клиниката по УНГ.  Мъжът е диагностициран от доктор Александрина Топалова-Шишманова, дм, която открива приключване на гръбначно-мозъчна течност през носа.
Причината е тежка черепно-мозъчна контузия, получена преди 8 години и довела до дълъг престой в интензивно поделение. Благодарение на екипа на проф. Джамбазов и осъществената извънредно прецизна хирургична намеса през носа със комплицирана ендоскопска техника пациентът към този момент се възвръща сполучливо.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР