Млад лекар спаси човешки живот, като излезе от болницата с

...
Млад лекар спаси човешки живот, като излезе от болницата с
Коментари Харесай

Лекар напусна работното си място, за да спаси живот

Млад доктор избави човешки живот, като излезе от болничното заведение с риск да заплаши работата си. На 24 август доктор Даниел Дончев взема решение да помогне на изпаднал в безсъзнание на улицата човек, оповестява.
 
62-годишен мъж припада, пресичайки пешеходната пътека. Това се случва наоколо до болница „ Св. Анна ” в София. Непознати хора отиват да търсят помощ в Спешното поделение. Посреща ги доктор Дончев. Без да се замисли, лекарят потегля към потърпевшия.
 

Според законовите разпореждания лекарите в лечебните заведения не би трябвало да напущат работните си места. През 2017 година мъж беше блъснат от кола до " Пирогов ". Тогава медиците не излязоха, а  потърпевшият трябваше да чака кола за спешна помощ.
 
След този случай шефът на болница " Света Анна "   издаде наредба - един дежурен доктор от незабавния екип да дава отговор за региона към здравното заведение и да може да напуща рамките му в сериозни обстановки. В такава попада и доктор Дончев.
 
-->

" Винаги, когато се случват такива неща, пред човек стои моралната алтернатива дали да направи това, което счита за вярно, или да се придържа към откритите правила ", сподели той.
 
След като преглежда потърпевшия, очевидци на случая транспортират мъжа с персоналния си автомобил. Той е нормализиран и изписан за домашно лекуване.
 
По думите на доктор Даниел Дончев, в случай че животът го сложи още веднъж в такава обстановка, той ще вземе същото решение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР