Млад бял паун, обитател на старозагорския зоопарк, е загинал след

...
Млад бял паун, обитател на старозагорския зоопарк, е загинал след
Коментари Харесай

Неправомерно хранене на животни в старозагорския зоопарк доведе до смъртта на бял паун

Млад бял паун, жител на старозагорския зоопарк, е умрял след изсипан в клетката му пакет с царевични пръчици, сподели за Българска телеграфна агенция зам.-кметът на община Стара Загора Милена Желева. От думите ѝ стана ясно, че храната е била дадена от клиент на зоокъта. Животното е получило нервни спазми и се е наложила намесата на ветеринарни лекари, само че за жалост не са съумели да го спасят.

Желева изясни, че разпоредбите, които би трябвало да бъдат спазвани на територията на зоопарка са инсталирани на табели на всички места в атракциона и моли за отговорно отношение от страна на посетителите. " Ще стартираме осведомителна акция и редица начинания, с цел да подчертаваме върху тях. Животните не би трябвало да се хранят безсистемно. Те не би трябвало да одобряват сол, огромна част от тях не би трябвало да употребяват и нищо сладко. Имат специфичен режим на хранене, които се дефинира според от потребностите им “, сподели още Желева.

Според нея при маймуните се следи доста постоянно предоставяне на солети и бонбони, което води до съществени проблеми и даже до потребност от профилирана здравна помощ.
Зам.-кметът добави, че се следи и прекосяване или качване на ограничаващите парапети за по-близък допир на деца до животните. Това може да докара и до травми, одраскване или различен противен случай.

Управителят на зоопарка доктор Ивелина Илиева уточни още, че с изключение на останки от човешка хран, в клетките на животните има изхвърлени и разнообразни найлонови и хартиени опаковки и боклуци. Това също е неприемливо и могат съществено да застрашат освен чистотата, само че и здравето им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР