Млад баща и ковач“ на таланти води битка за живота

...
Млад баща и ковач“ на таланти води битка за живота
Коментари Харесай

Млад баща и „ковач“ на таланти води битка за живота си

Млад татко и „ ковач “ на гении води борба за живота си. 36-годишният Емил Йорданов от Полски Тръмбеш страда от латерална амиотрофична склероза . Лекарство за лекуването на подлата болест няма, само че се организират разнообразни типове пробни лекувания.

Семейството на Емо е спряло избора си върху клиника в Русия , където му оферират лекуване със стволови кафези. Три следващи години младият мъж би трябвало да върви през три месеца на вливания. Цената на процедурите е непостижима за фамилията му - към 150 000€. Целта на лекуването е да забави прогресирането на заболяването.
 Емил Йорданов Личен списък


Емил Йорданов
е механик на аудиовизуална техника и в същото време деен състезател и треньор по тенис на маса. Той тренира доста гении и е добре прочут в треньорските среди. Баща е на 5-годишно момче, има и 5-месечна дъщеричка.

През ноември предходната година гласът му станал пресипнал. По-късно почувствал уязвимост в крайниците. Не след дълго мускулите по цялото му тяло и лицето почнали непрекъснато да потрепват. Потърсил помощ в Александровска болница , където му сложили диагнозата. По-късно тя била доказана в турска клиника.-->

Амиотрофична латерална склероза е прогресивна, съвсем неотменно съдбовна болест. АЛС е неврологично заболяване, характеризиращо се с прогресивна недъгавост на моторните неврони – кафези в гръбначния и основния мозък, като това води до парализа и гибел.

" Емо е човек с голямо сърце, милеещ да се върне в спортната зала и да продължи да печели купи и медали, като преди този момент би трябвало да завоюва и този мач ", описа брачната половинка му Теодора .
 Емил Йорданов Личен списък
В момента заболяването му е в начален етап, само че ходенето го мъчи от ден на ден. Среща компликации и с говора, а палците му са съвсем безсилни.

Надеждата на фамилията му е той да замине за лекуване допустимо най-скоро, по тази причина и се обръщат с зов към всички, които могат да оказват помощ.

На 27 март в читалището на Полски Тръмбеш от 18.00 ч. се провежда огромен концерт, а благотворителни надпревари по тенис на маса организират клубове от цялата страна. Подробности за положението на Емо, благотворителните събития, както и всички доклади и документи, могат да бъдат открити на.
 Емил Йорданов Личен списък
Средства за Емо се събират на:
Emil Georgiev Yordanov
BIC: RZBBBGSF BG02RZBB91554064805600
РайфайзенБанк
PayPal: [email protected]
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР