Miyu Pranoto: Dance prodigy, 9, проправя пътека за момичета

...
Когато деветгодишната Miyu Ananthamaya Pranoto тропа с белите си маратонки
Коментари Харесай

Когато деветгодишната Miyu Ananthamaya Pranoto тропа с белите си маратонки на дансинга, тълпите се блъскат за най-добрият изглед на движенията й за свободен стил и брейкденс.

Дребното танцово чудо от Източна Джакарта спечели огромен брой последователи заради безпроблемното си овладяване на движения, които са хляб и масло за танцьорки, два пъти или дори три пъти по-възрастни от нея - и височина.

Спортни широки дрехи и с коса, вързана на стегнат кок, Мию чертае рядък път за момичета в консервативна Индонезия, където танцовата сцена е доста по-назад от други азиатски страни като Корея и Япония.

И родителите й напълно я подкрепят. „Мечтата на Мию е наша мечта. Каквато и да е нейната цел, това е и нашата цел в живота“, казва нейната майка Ризи Мелиса.

На скорошно международно състезание в Виетнам, едно от изпълненията на Мию стана вирусно в YouTube с 45 милиона гледания.

След тази пробивна поява в Summer Jam Dance Camp в Да Нанг, нейните последователи в Instagram се удвоиха за една нощ до 217 000.

Семи Бланк, танцов ментор на Мию, каза, че нейният талант и страст улесняват Мию да научава трудните движения наизуст. „Не ми е трудно да уча човек като Мию. В сравнение с възрастните, мисля, че тя наистина може да ги надмине като състезателка на свободен стил и нейните умения се подобряват много бързо по отношение на основа, техника и музикалност.“

На скорошен клас по танци в Източна Джакарта Мию зае централно място.

С Kid You Remind Me на Ink и Power Power на Duckwrth, звучащи от Bluetooth високоговорители, Miyu тропаше и се плъзгаше по дансинга. Дори когато другите танцьори бяха задъхани, тя продължаваше, повтаряйки всяка стъпка отново и отново, докато я направи правилно.

Винаги нетърпелива да учи, Мию попита съученичка за насоки на трудно брейкденс движение - въртене на пода, преди да скочи обратно на краката си.

Класът завърши със съучениците на Мию, които я натъпкаха за селфита. Тя учтиво се подчини.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР