Мийте си ръцете, зъбите, сменяйте бельото редовно и внимавайте с

...
Мийте си ръцете, зъбите, сменяйте бельото редовно и внимавайте с
Коментари Харесай

Ученици от Ивайло научиха нови и стари златни правила

Мийте си ръцете, зъбите, сменяйте бельото постоянно и внимавайте с контактите в интернет, както и с времето, прекарано там! Ценните препоръки получиха учениците от ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ в Ивайло. При това от експерти, пристигнали им на крайници в учебно заведение – от Здравната ревизия и от Местната комисия за битка с закононарушенията при подрастващите в Пазарджик.

    Колко е значима персоналната хигиена подсетиха експертите от РЗИ. Те не пропуснаха да изпитат домакините си по тематиката. Които, за удивление или не, дадоха отговор вярно на всички заложени въпроси – по кое време би трябвало да си мият ръцете и зъбите, какъв брой постоянно да се къпят и сменят бельото. Макар да бяха осведомени, децата с интерес изгледаха квалифицираното занимателно филмче. Зарадваха се и на подаръците – сапун, четка и паста за зъби, антибактериални кърпички.

    За физическото и вербалното принуждение с възпитаниците на учебното заведение беседва Бисерка Трайкова – секретар на Местната комисия. Тук учениците също се демонстрираха като добре осведомени, като дефинираха без проблем що е то физическа и вербална експанзия. Не по този начин наясно обаче бяха с разпоредбите за безвреден интернет. За да добият визия за действителната заплаха, която ги дебне там, те игледаха филмче по тематиката. Получиха и лист с „ 8 златни правила за безвреден интернет “. Сред които да употребяват компютъра по не повече от час дневно, постоянно да разискват посещаваните уеб сайтове с родителите си, да се доверяват единствено на хора, които познават същински и така нататък

    И в случай че след тези полемики някое от децата се зачуди с кого да си почати или кой уебсайт да посети към 11 часа вечерта, то може би е една концепция по-вероятно да затвори компютъра, да си измие зъбите и да си легне.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР