Миуоки Бъкс е новият шампион на НБА! Тимът триумфира за

...
Миуоки Бъкс е новият шампион на НБА! Тимът триумфира за
Коментари Харесай

Чакането приключи! "Милуоки Бъкс" е шампион след 50 години пауза!

" Миуоки Бъкс " е новият първенец на НБА! Тимът победи за повторно в своята история и след тъкмо 50 години от първата си купа (1971 г.)!

" Елените " реализираха триумф със 105:98 (29:16, 13:31, 35:30, 28:21) в шестия мач от финалния плейоф против " Финикс Сънс ". Така с общ резултат от 4:2 победи, те се поздравиха с огромния триумф!

Снимка: Reuters

На паркета в залата на " Бъкс " предстоящо огромната звезда беше Янис Антетокумпо. Той осъществя феноменалните 50 точки в последния мач за сезона. Към тях прибави 14 битки и 2 асистенции.

Антетокумпо се трансформира в първия състезател в историята на НБА, който печели оценките за " Най-прогресиращ състезател ", " Най-полезен състезател на постоянния сезон ", " Защитник на годината " и " Най-полезен състезател на Финалите ". Той е и единственият баскетболист, записал приблизително по най-малко 30 точки, 10 битки и 5 асистенции при 60% пукотевица от игра във крайна серия.

Снимка: Reuters

Още в първата четвърт " Бъкс " съумяха да пернат в резултата с цели 13 точки, за наслада на своите почитатели. Последва обаче отпор от страна на " слънцата ". Крис Пол беше с съществена заслуга за съкращаването на задатъка на домакините преди почивката.

В края на третата част се стигна до тъждество 77:77. И тогава пристигна моментът на Янис Антетокумпо. Звездата на бъдещите първенци беше във вихъра си в последната четвърт.

Снимка: Reuters

За " Сънс " най-резултатен в шестия мач беше Крис Пол с 26 точки и 5 асистенции. Девин Букър записва 19 точки и 5 асистенции.

Освен Янис, за първенците се отличиха Крис Мидълтън, който записа 17 точки, 5 битки и 5 асистенции, и Боби Портис, който добави 16 точки за 23 минути от пейката.

Снимка: Reuters

Така, 50 години по-късно " Миуоки Бъкс " стана още веднъж първенец в НБА!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР