Митьо Очите обаче е и частен обвинител по делото 4

...
Митьо Очите обаче е и частен обвинител по делото 4
Коментари Харесай

Митьо Очите: В Турция Поне Имаше Топла Вода!

Митьо Очите обаче е и частен обвинител по делото " 4 you " поради стрелбата по него в едноименния ресторант в Слънчев бряг на 8 юни 2016 година Затова и той има право да участва на правосъдния развой против бандата на Божо Кравата.

Преди съвещанието в петък Митьо Очите удостовери пред репортерите, че е получил здравословен проблем в ГДБОП при предявяването на документите по делото против него.

" Болеше ме корема, не ме пускаха до тоалетната ", оплака се Митьо.

Той направил и хипертонична рецесия, което наложило и викането на кола за спешна помощ, само че казусът с кръвното не се оказал толкоз сериозен.

Очите призна, че не издържал и му се ревяло от смут.

" Как може, вие Гестапо ли сте ", възмутил се Димитър Желязков против пазачите си.

Той се оплака и че към момента не му е назначена съдебно-медицинска експертиза макар обещанието на прокуратурата.

" Не мога да уринирам, тъкмо това трябваше да ми видят ", разясни Димитър Желязков.

Пикочният мехур му бил с понижени размери. Очите сподели, че в правосъдната зала заобикаля да пие доста вода, с цел да не се постанова да върви постоянно до тоалетната.

Уврежданията му са резултат от стрелбата във " 4 you ", след която той едвам оцеля.

Митьо Очите си сподели торбичката на корема. Обясни, че се нуждае от непрекъснато миене и прецизна хигиена, което в ареста не му било обезпечено.

По отношение на делото против него той разяснява, че имало главно анонимни очевидци. Разследването пък било инициирано след сигнал на Божо Кравата след спора им през 2016 година

Наскоро в съда юристът на Очите Илиан Василев сподели, че се появил нов очевидец - Георги Илиев, за който занапред доста ще се приказва.

По този мотив Димитър Желязков в този момент разяснява: " Изкараха очевидец, който лъже. От 15 години бил с мен, някакъв Георги Илиев. "

Желязков не го познавал, в случай че се изключи това, че преди доста време имали леко сдърпване, обвързвано с дъщерята на Очите.

Сега обаче Илиев дал такива свидетелства против Митьо, съгласно които те надали не били неразделни в продължение на години.

" Все едно сме били любовници ", присмя се Желязков.

Същият Георги Илиев в този момент дал показания и против Николай Мечков. Според Митьо Очите и юриста му, Илиев бил притиснат да лъжесвидетелства, защото от няколко месеца бил спретнат " на топло " след обвинявания, че и той е водач на проведена незаконна група.

Днес на делото " 4 you " се появи и репортерът от bTV Росен Цветков. Макар че той дойде с оператор, с цел да отрази съвещанието, ненадейно се трансформира в очевидец в процеса след искане на отбраната.

Първоначално Цветков бил свикан като очевидец по искане на прокуратурата. Впоследствие от държавното обвиняване се отказали и го заличили.

Днес, обаче, когато го видя, юрист Димо Гочев изиска от съда отново да вкара Росен Цветков в групата на очевидците.

Макар че от прокуратурата възразиха, правосъдният състав реши, че показанията на репортера биха могли да имат значение за процеса.

Веднага по-късно той бе разпитан.

Адвокатът на Димитър Желязков употребява случая да нападне Росен Цветков. Той го попита не му ли е било платено да пусне репортаж, компрометиращ следствието против бандата на Божо Кравата. Това провокира възмущението на отбраната на подсъдимите.

Съдията прикани адв. Илиан Василев да пази положителния звук.

В друга обстановка адв. Василев възропта против очевидеца Цветков, като го упрекна в пренебрежение към съда.

" Държи си ръцете в джобовете, върти се като пумпал в залата, вместо да приказва на микрофона, не се чува какво споделя ", викна в типичния си жанр юристът на Митьо Очите.

Росен Цветков има серия от репортажи и следствия, свързани с Димитър Желязков и обкръжението му, което евентуално бе и повода за отношението към него.

Той е бил командирован от bTV в Слънчев бряг след стрелбата във " 4 you ". Разговорите му със засегнатите страни в тази ситуация са станали обект на интерес от следствието. От показанията му в съда обаче нямаше особена изгода, защото пресъздаваха негови смътни мемоари от репортажите, които е правил и които по този начин или другояче са обществено известни.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР