Мицеларната вода е почистващ препарат на водна основа, който обикновено

...
Мицеларната вода е почистващ препарат на водна основа, който обикновено
Коментари Харесай

Домашна мицеларна вода


Мицеларната вода е почистващ препарат на водна основа, който нормално се употребява за нежно разчистване на лицето ви, без да е належащо да го изплаквате по-късно. Прилича на вода, само че има нежни почистващи и овлажняващи качества. Мицеларната вода може да се употребява като почистващо средство „ всичко в едно “ и е изключително страхотна за тези, които постоянно са в придвижване или тези с сензитивна кожа.

Мицеларната вода се състои от мицели, които са суспендирани във водата. Всичко звучи много изтънчено, заради което множеството мицеларни води са много скъпи.

Какво съставляват мицелите?

Мицелите са главно дребни формирания от повърхностноактивни субстанции, които се събират и са суспендирани във водата или водните съставки на почистващия препарат. Когато се употребява ниска централизация на повърхностноактивните субстанции, мицелите остават във групировка на сфера. Повърхностноактивните субстанции имат хидрофилна (обичаща вода) глава и хидрофобна (бояща се от вода) опашка. Така че, когато смесите незадълбочено дейните субстанции и водата, опашките на незадълбочено дейните субстанции ще стартират да се крият от водата, събирайки се, с цел да образуват тези дребни сфери от незадълбочено дейни субстанции.

Идеята при потребление на мицеларна вода е, че маслата и мръсотията на кожата ви ще се съединят с хидрофобните опашки на повърхностноактивните субстанции и ще бъдат изтрити с тях.

Какво съставляват повърхностноактивните субстанции?

Повърхностноактивните субстанции понижават повърхностното напрежение сред течностите. Те могат да работят като детергенти или емулгатори, или да имат други качества. Повечето детергенти, шампоани и душ гелове са въз основата на незадълбочено дейни субстанции.

Необходимите артикули - открийте!

Още по тематиката:
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР