Митрополит Николай призова днес по време на молебена в църквата

...
Митрополит Николай призова днес по време на молебена в църквата
Коментари Харесай

Митрополит Николай зове да се спре с омразата

Митрополит Николай прикани през днешния ден по време на молебена в църквата „ Св. Марина” да се спре с опити, омразата и експанзията. Молебенът беше отслужен във връзка на откриването на предизборната акция на ГЕРБ в Пловдив.

В извънредното си обръщение той подсети, че предходният парламент не съумява да създаде законна власт, която беше дадена от Бога.



„ Поради някакви негови съображения, а ние го назоваваме божия избавителен промисъл, не позволи Народното събрание да създаде власт и вместо това властта да премине в служебното държавно управление. Неведоми са пътищата господни, само че със здравия човешки разсъдък ми се коства, че този път Бог като че ли е решил да разреши на българския народ да извърши върху себе си всички експерименти”, сподели митрополит Николай.



И изясни: Експерименти, към които десетилетия го тласкат всевъзможни лъжепророци. Да види нашият народ по какъв начин е без държавно управление, да се повлияе на промяната на държавното устройство, да повери суверенната си воля на бездушните машини. Да разреши най-чистият израз на народовластието, какъвто е изборният развой, да бъде приватизиран. Да бъде изпълнено всяко налудничаво предпочитание, без значение дали показва по-големи групи хора или неколцина по-гласовите наши съветници. Бог разреши да се опомним, в случай че се опомним, уточни глава на пловдивската митрополия.

Митрополит Николай акцентира, че църквата не разрешава опити и по тази причина е най-устойчивата институция в този свят, а привилата й са учредени на обич, на доверието и на съборност, по тази причина е най-атакувана.



„ Да се надяваме, че Бог ще ни даде разсъдък, с цел да преминем през днешните неуредици и да стъпим на здравия избавителен път, на правилата,върху които е учредена нашата православна религия и цивилизованото общество”, пожела дядо Николай и означи, че съгласно християнските полезности се почитат другите хора и се грижат за тях, без значение от политическите си пристрастия. Според него има групи хора, които не почитат тези полезности и възприемат другите хора като инструмент за реализиране на своите цели.

Митрополит Николай благослови претендентите за народни представители на ГЕРБ и им пожела триумф. „ Бъдете неуморни, България има потребност от религия, вярата се крепи върху вярата, а източникът на вярата е любовта. Няма по какъв начин обществото ни се развива, в случай че не се обичаме и не се разбираме в името на Исус Христос и родното ни родно място. Обичайте народа, както църквата го обича”, направлява митрополит Николай.

Областният водач на ГЕРБ и вторият в претендент – депутатската листа Иван Тотев показа пред медиите, че стартират акцията със примирение и пожела на останалите партии също да бъдат смирени. „ Надявам се, че България ще излезе от хаоса, в който се намираме и да се спре възприятието за неустановеност, експанзията и хаоса, а след 11 юли да имаме правителство”.

На молебена участваха кметът Здравко Димитров, ръководителят на Общинския съвет Александър Държиков, лидерът на листата на ГЕРБ в региона Дани Каназирева.

Снимки от Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР