Митрофанова е нежелана в парламента. По темата Украйна и руската

...
Митрофанова е нежелана в парламента. По темата Украйна и руската
Коментари Харесай

Борисов скочи на Рашидов: Митрофанова е нежелана в парламента! По тази тема лично мнение няма!

Митрофанова е нежелана в Народното събрание. По тематиката Украйна и съветската експанзия мнението ни е еднопосочно. Всяко персонално мнение остава настрани. По тази тематика взаимни отстъпки няма да върша.

 

Този апел с ядосан звук насочи към депутатите от партията водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в изключително послание към членовете и симпатизантите на ГЕРБ, излъчено на страницата му във Facebook.

 

Той разпореди на Десислава Атанасова, която още веднъж ще е ръководител на ПГ на ГЕРБ, " изрично, с нужните по закон средства, откакто госпожа Митрофанова е поканена на откриването на Народно събрание, да извършите дружно с другите партии по този начин, че тя да е нежелана на първото съвещание на Народното събрание. "

 

Борисов се обърна съответно и към Вежди Рашидов, който ще бъде още веднъж народен представител от ГЕРБ, и който изрази персонално мнение, друго от партийната позиция.

" При варварските удари на Русия по цивилен обекти в Украйна, смятам, че даже и артистичната натура на Вежди Рашидов, който постоянно се е обявявал за мир и съгласие, би трябвало да разбере.При тази експанзия тези правила, към които сме се придържали и ние, са несъвместими ", катеторичен бе Борисов.

 

Два часа преди този момент в изявление за БНР Вежди Рашидов зае тъкмо противоположната позиция - разгласи се изрично срещу апелите на Демократична България за неприсъствие на Митрофанова в Народното събрание при откриването на първата сесия на Народното събрание в сряда: " Това е оповестяване на война! Кой ще носи отговорност, в случай че на следващия ден хвърлят една бомба? Чий е този напън? Кой ще дава отговор? Това е работа на висока дипломация и на държавническо мислене.... Кой е споделил, че българските депутати могат да споделят кой да влезе, кой да излезе, на кого да афишират войни. За коя сметка? Защо не седнат да мислят по какъв начин да излезем от рецесиите. Защо да не влезем в Народното събрание и да кажем кой е евро-атлантик ", сподели Рашидов, евентуално без да е стиковал позицията на партията, от която е определен и от името на която ще открие първото му съвещание на 19 октомври.

 

По този мотив Борисов заръча на своите - който има персонално мнение, да не го показва по тази тематика.

 

" Независимо от другите отзиви, по тематиката Украйна, война и експанзия на Путин, ние сме безапелационни ясни и точни. Затова апелирам, всеки от вас, който има персонално мнение, да не го показва.По тази тематика взаимни отстъпки няма да върша ", безапелационен бе Борисов.

 

" Иначе виждате какво става със Запорожката АЕЦ, стопират външното зареждане... Путин и компания да си играят с живота, здравето и целия занаят в нашия район - туризъм, земеделие и така нататък ", акцентира още Борисов.

" Не разбирам по какъв начин им държи сърцето на сътрудниците от другите партии да изпадат в дребнотемие за нови избори и прочие при тези заеми и милиони ", добави той.

" Утре няма да влезем в събранието, в случай че Митрофанова пристигна. Надявам се тя да направи този жест да не проваля първото съвещание на 48-ия парламент ", отсече наново той.

" Явно не е било задоволително за някои наши членове това, което през вчерашния ден казахме, че не желаем съветската посланичка Елеонора Митрофанова да участва на първото съвещание на 48-от Народно събрание, дано в този момент да го чуят от мен, уточни още Борисов.

 

От своя страна Десислава Атанасова напомни, че още нощес е оповестила позицията на парламентарната група на ГЕРБ при присъединяване си в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Становището на парламентарната група на ГЕРБ е, че съветската страна е агерсор във войната с Украйна и с това схващане първи искахме да окажем военна помощ на Украйна, първи поканихме украинския дипломат в нашата централа на диалог, първи внесохме декларация в 47-то Народно заседание да обявим съветската страна за агресор и изрично не считаме, че дипломат Митрофанова има място на първата сесия на 48-то Народно заседание ", сподели Атанасова.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР