Митовете умират трудно. Лесно е да повярваш в нещо, което

...
Митовете умират трудно. Лесно е да повярваш в нещо, което
Коментари Харесай

Митове за любовта, в които хората още вярват

Митовете умират мъчно. Лесно е да повярваш в нещо, което всички към теб повтарят, даже да нямат никакви доказателства. За любовта това важи с цялостна мощ, а известните клишета, в които имаме вяра, могат да навредят съществено на нашите най-близки взаимоотношения. Колкото по-наясно сте с тях, толкоз по-малка е вероятността да се разочаровате или да нараните индивида до себе си. Bright Side представя шест от най-разпространените заблуди, които могат да попречат на щастието ви. 

Противоположностите се притеглят

Колко пъти сме чували тази фраза! Колкото и да е известна, тя е доказано неправилна. Хората, които са в дълготрайна връзка, нормално имат доста повече прилики, в сравнение с разлики между тях. Психолози са открили, че двойките, които имат подобен темперамент и споделени полезности, освен са по-добри сътрудници, само че и по-добри родители.

Мога да го/я трансформира

Ако към момента вярвате, че можете да измененията колегата си, забравете. Със сигурност връзката оставя отпечатък върху навиците ни, само че има фундаментални области, в които просто няма по какъв начин да повлияете, колкото и да се пробвате: темперамент, настройки, полезности и избран набор от обществено значими държания. Ако мечтаете за сътрудник, който ви схваща и поддържа, потърсете човек, който споделя вашите полезности и визии.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР