Митниците на САЩ съобщиха, че са спрели пратка от продукти

...
Митниците на САЩ съобщиха, че са спрели пратка от продукти
Коментари Харесай

САЩ спряха пратка с човешка коса от китайски трудови лагери

Митниците на Съединени американски щати оповестиха, че са спрели пратка от артикули с човешка коса, за които се подозира, че са били обработени в трудови лагери в китайския самостоятелен регион Синдзян, съобщи Франс прес.

В този регион на Северозападен Китай се ползва огромна стратегия на политическа принуда на мюсюлманските малцинства, по-специално уйгурите. Според правозащитни организации минимум 1 милион мюсюлмани са въдворени в трудово-възпитателни лагери.

Продуктите, евентуално перуки или удължавания на косата, са били част от товар с тегло близо 12 тона, на стойност 800 000 $, който е бил изнесен от китайска компания. Тя е обвинена от американските митници, че употребява насилствен каторжен труд, в това число от деца. С този мотив те са иззели пратката на 17 юни.

Вчера Държавният департамент на Съединени американски щати и министерствата на търговията, финансите и вътрешната сигурност предизвестиха американските компании да не внасят артикули, направени посредством насилствен труд в Китай.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР