Митническите власти на Северна Македония извършват вътрешна проверка за това

...
Митническите власти на Северна Македония извършват вътрешна проверка за това
Коментари Харесай

Митничарите на ГКПП Деве Баир ровят кой пропусна автобуса от ада на Струма да премине без лиценз

Митническите управляващи на Северна Македония правят вътрешна инспекция за това кой е пропуснал рейса на „ Беса транс “, който се възпламени на " Струма ", да премине без лиценз граничния пункт „ Деве Баир “, оповестява Макфакс.

Това се наложи, откакто през вчерашния ден Министерството на превоза и известията разгласи, че фирмата-превозвач не е записал рейса, в който изгубиха живота си 45 пасажери.

„ От сутринта секторът за професионална отговорност на Митническата администрация е на ГП Деве Баир за детайлно да се извърши надзор над дейностите на превозвача и митничарите, според условията на Закона за транспорт на пасажерите в деня на излизане на въпросния рейс.
свързани новини2075преди 33 минути49326преди 3 часа
Предмет на инспекцията е прекосяването на съответния транспортьор и рейс в предишен интервал на същия граничен пункт, оповестяват от Митницата.

Институциите не знаят какъв брой пъти рейсът на „ Беса транс “ е правил транспорт на пасажери във вътрешността и на открито от страната.

Няма отговор и какъв брой пъти е направена инспекция в компанията от страна на инспектората за превоз.

Министърът на превоза Благой Бочварски съобщи, че при излизането от страната, Митническата администрация е трябвало да прави постоянна инспекция при всяко овакантяване на страната с пасажери.

" Според информациите от Министерство на вътрешните работи за опожареното возило, констатирахме, че то не е докладвано и заради това го няма в базата на Министерството за превоза. Превозвачът е задължен един път, а най-късно след 15 дни, да рапортува всички промени от позиция на осъществяването на изискванията, това е зачисляване или отчисляване на возило или лидер ", сподели Бочварски.
свързани новини132093на 23.11.2021
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР