Митническите служители задържаха голямо количество от 35 609 опаковки маркови“

...
Митническите служители задържаха голямо количество от 35 609 опаковки маркови“
Коментари Харесай

Иззеха голямо количество фалшиви парфюми от Индия във Варна

Митническите чиновници задържаха огромно количество от 35 609 опаковки „ маркови “ парфюми, импорт за България, оповестиха от Агенция " Митници ".

Парфюмите с обозначения на международни марки са пристигнали на Митнически пункт „ Варна-Запад “ с резервоар от Индия . Според показаните митнически документи той е съдържал тоалетни води, внос за България.

На 30 август чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ селектират контейнера за щателна митническа инспекция. В хода на проверката  са  установени измежду заявените артикули в контейнера 35 609 парфюма с изображения на известни комерсиалните марки.

Парфюмите са арестувани в сходство с Регламент (ЕС) №608/2013 на Европейския парламент и на Съвета относно отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и за случая са известени притежателите на съответните търговски марки.

При засиления митнически надзор в рамките единствено на август митничарите са задържали за нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност 18 колета с 80 924 артикули, импорт за България най-вече от Китай.

Сред конфискуваните „ маркови “ артикули са огромни количества текстилни произведения и спортни обувки, детски облекла и играчки, елементи и аксесоари за коли, футболни топки с обозначения на UEFA и други продукти със знаци на предпазени марки.

За множеството от арестуваните продукти към този момент са получени потвърждения от притежателите на комерсиалните марки, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност.

Според нормативната уредба арестуваните подправени артикули подлежат на заличаване под митнически контрол и за сметка на притежателите на комерсиалните марки или на вносителите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР