Митническите служители предотвратиха п опит за пренасяне на голяма сума

...
Митническите служители предотвратиха п опит за пренасяне на голяма сума
Коментари Харесай

Тарикат се опита да прекара 216 000 паунда в хладилен агрегат на Капитан Андреево

Митническите чиновници предотвратиха п опит за преместване на огромна сума недекларирана валута на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", оповестява Агенция " Митници ".

На 12.10.2022 година на пункта дошъл влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Англия за Турция. По метода " разбор на риска " товарният автомобил бил определен за щателна митническа инспекция.

При претърсването в хладилния елемент на полуремаркето били открити пет пакета, съдържащи английски паунди. Общото количество на откритата недекларирана валута е 216 580 английски паунда. Тяхната левова равноценност е 482 232 лева

По случая е формирано бързо произвеждане. Водачът - Й.Р. на 31 години, турски жител, е притеглен като обвинен за това, че не е заявил документално пред митническите органи пренасяната валута.

От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали валута с левовата равноценност над 20 130 000 лв., прецизират от Агенция " Митници ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР