Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 951 137

...
Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 951 137
Коментари Харесай

Иззеха контрабандна валута за близо 1 млн. лв. на „Капитан Андреево“ /снимка/

Митническите чиновници откриха недекларирана валута с левова равноценност 951 137 лв. при инспекция на рейс, излизащ от страната, оповестиха от Агенция "Митници ".
Вчера на "Капитан Андреево " идва рейс с турска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция. В транспортното средство с водач - румънски жител, пътували още един водач и 13 пасажери.
По метода „ разбор на риска “ рейсът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в багажното поделение са открити две чанти, благосъстоятелност на един от пасажерите - румънски жител.
В чантите митническите чиновници открили девет пакета, облепени с тиксо, които съдържали английски, шотландски и ирландски лири с друг номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 382 880 английски лири, 23 580 шотландски лири и 3100 ирландски лири с левова равноценност 951 137 лв..
По случая се води следствие под надзора на прокуратурата. Обвиняемият е арестуван за период от 72 часа. От началото на годината досега на пункта е открита недекларирана валута с левова равноценност над 15 600 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР