Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 1 084

...
Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 1 084
Коментари Харесай

Над 1 млн. лв. откриха във валута на ГКПП Капитан Андреево

Митническите чиновници откриха недекларирана валута с левова равноценност 1 084 155 лв. на граничния пункт " Капитан Андреево ". Това се е случило при три инспекции на транспортни средства, излизащи от страната, оповестява Агенция " Митници ".

На 17.10.2022 година на Митническия пункт Капитан Андреево дошъл влекач с полуремарке с унгарска регистрация, пътуващ за Турция. По метода " разбор на риска " камионът бил селектиран за щателна митническа инспекция. При физическото претършуване в шкаф отвън шофьорската кабина били открити пачки с евро банкноти с друг номинал. Общото количество на откритата валута е 251 000 евро с левова равноценност 490 913 лв..

На 14.10.2022 година на пункта дошъл различен камион с турска регистрация на път от Англия за Турция. Митническите чиновници открили, че в хладилния елемент са скрити пакети с 181 575 английски лири, 180 шотландски лири и 300 ирландски лири. Тяхната левовата равноценност е 410 177 лв..

В същия ден е открита и недекларирана валута при инспекция на лек автомобил, в който пътуват от Румъния за Турция. Превозното средство било определено за щателна инспекция. Митнически чиновник забелязал, че един от пасажерите се пробва да се отклони от мястото на осъществяването на контролните дейности. При осъществяване на персонален обзор било открито, че в мъжка чанта под елека му са укрити 93 600 евро с левова равноценност 183 065 лв..

По случаите са формирани бързи производства. Водачите на двата товарни автомобила и пасажерът в лекия автомобил, всички турски жители, са привлечени като обвинени и са арестувани за период до 72 часа с прокурорско разпореждане.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР